Motive să îi citeşti copilului în fiecare zi

Potrivit unor statistici date recent publicităţii, unul din trei părinţi citesc copiilor povestea de "noapte bună". În acelaşi timp, mai mult de jumătate dintre părinţii chestionaţi spun că cei mici petrec o bună parte din vreme în faţa televizorului, calculatorului, tabletei etc. şi mai puţin în faţa cărţii.

11 feb. 2015, 20:38
Motive să îi citeşti copilului în fiecare zi

Sa-i citesti copilului nu este o joaca, ci este un element definitoriu in dezvoltarea lui. Copiii carora li se citeste zilnic sunt mai pregatiti pentru scoala, vor invata mai repede si mai bine. In plus, ritualul citirii le va dezvolta apetitul pentru citit si va creste legatura dintre parinte si copil.

Citeşte şi Esti un părinte prea indulgent? Iată ce trebuie să ştii despre răsfăţ

Cititul povestii de seara ii pregateste pe copii pentru somn

Dupa haosul de zi cu zi din viata copiilor, cititul de seara ii linisteste si ii pregateste pentru somn. Cu cat exersezi mai mult acest ritual, cu atat copilul va adormi mai repede, instalandu-se rutina. Ritualul cititului are efect nu doar asupra copilului, ci si asupra parintelui care se linisteste la randu-i.

Urmarind pagina unei carti, copilul invata literele

De fiecare data cand parintele citeste o poveste, copilul urmareste formele „acum ciudate” printate pe coala alba. Cu timpul, formele vor fi percepute ca litere, apoi sunele vor fi asociate cu literele, iar copilului ii va fi mult mai usor sa citeasca.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO

Citeşte şi Cum să-ţi ajuti copilul să-şi îndeplinească visurile