Motivele căderii părului în exces iarna. Dr. Mihail Pautov a dezvăluit patru soluții eficiente

Medicul Mihail Pautov a dezvăluit care sunt adevăratele motive pentru care iarna cade părul în exces.

02 feb. 2024, 10:34
Motivele căderii părului în exces iarna. Dr. Mihail Pautov a dezvăluit patru soluții eficiente

Mulți oameni observă o căderea excesivă a părului pe timpul iernii. Dr. Mihail Pautov spune că este esențială o înțelegere a cauzelor și a soluțiilor pentru căderea părului căci acest lucru poate ajuta la gestionarea acestei probleme și la menținerea sănătății și frumuseții părului.

Potrivit medicului, aerul rece și uscat este unul dintre factori care contribuie la căderea părului în timpul iernii. Totodată, medicul Mihail Pautov atrage atenția că și căciulile prea strânse pe scalp pot agrava situația și recomandă purtarea unui fes elastic și încăpător pentru a evita presiunea excesivă asupra firului de păr.

Citește și: Ingrediente-minune pe care să le adaugi în șampon, înainte de a te spăla pe cap. Trucul uluitor care te scapă de căderea părului

„Aerul uscat ne usucă și părul, fapt care poate accelera căderea lui. Un alt factor predispozant poate fi purtarea de fes sau căciulă foarte strânse pe scalp. Asigurați-vă că ceea ce purtați pe cap să fie elastic și încăpător. Frigul și aerul rece sunt alți factori predispozanți. Și asta poate accelera căderea firului de păr”, a spus dr. Mihail Pautov.

Citește și: Siropul de tuse miracol care te scapă de boală în câteva ore! Medicul Mihail Pautov: „Asta te va ajuta cel mai mult”

Dr. Mihail Pautov a dezvăluit patru soluții eficiente pentru a combate căderea părului iarna

„Vreau să vin însă și cu niște vești bune. S-au dovedit a fi eficiente împotriva căderii firelor de păr. Uleiul de semințe de dovleac. Vitamina D, în special la persoanele cu deficit de vitamina D, nu la cele care au suficientă vitamina D. Zincul s-a dovedit eficient, bineînțeles, la persoanele cu deficit de zinc. Biotina, adică vitamina B7 s-a dovedit eficientă în a proteja firul de păr deja existent, dar nu a favorizat creșterea firelor noi de păr. Specialiștii spun că o astfel de ciclicitate este firească, însă dacă problemele durează prea mult poate că nu ar fi o idee prea rea să faceți o programare la un dermatolog”, a spus medicul Mihail Pautov.