Ingrediente-minune pe care să le adaugi în șampon, înainte de a te spăla pe cap. Trucul uluitor care te scapă de căderea părului

Dacă te confrunți cu căderea părului, există câteva ingrediente pe care le poți pune în șampon pentru a combate această problemă.

21 nov. 2023, 21:19
Ingrediente-minune pe care să le adaugi în șampon, înainte de a te spăla pe cap. Trucul uluitor care te scapă de căderea părului
Ce să pui în șampon înainte de a te spăla pe cap

Căderea părului este o problemă cu care foarte multe persoane se confruntă, dar există câteva trucuri simple pentru a preveni acest fenomen neplăcut. Unul dintre acestea este adăugarea unor ingrediente în șampon. Veți crea un produs care curăță eficient, dar și revitalizează firul de păr.

Această problemă poate fi cauzată de diverși factori, precum lipsa nutrienților esențiali, schimbări hormonale sau stres, dar și din cauza produselor chimice dure. Pentru ca acest lucru să fie combătut, trebuie să cunoști factorii care duc la pierderea excesivă a firelor de păr.

Citește și: Secrete de frumusețe pentru pielea matură: 8 trucuri pentru a estompa ridurile și a te bucura de un ten luminos și sănătos, indiferent de vârstă

Îngrijirea regulată a părului și utilizarea produselor potrivite pot combate căderea acestuia. Specialiștii spun că anumite uleiuri esențiale adăugate în șampon pot duce la revitalizarea podoabei capilare. Este important ca șamponul să fie unul natural, cu pH neutru. Iată ce uleiuri puteți adăuga în produsul cu care vă spălați pe cap.

Ulei esențial de rozmarin

Rozmarinul este cunoscut pentru proprietățile sale de stimulare a circulației sanguine la nivelul scalpului, ceea ce poate contribui la creșterea sănătoasă a părului și la prevenirea căderii acestuia.

Citește și: De ce e bine să pui sare în ceai înainte de a-l consuma. Trucul benefic pentru sănătate de care nu ai știut până acum

Ulei esențial de lămâie

Uleiul esențial de lămâie are proprietăți antiseptice și antioxidante, fiind benefic pentru sănătatea scalpului. Câteva picături în șampon vor da părului un miros proaspăt și vor ajuta la regenerarea acestuia.

Fiole de vitamina E

Vitamina E este esențială pentru sănătatea părului și ascalpului și chiar poate face minuni.