Motivele pentru care ar trebui să mănânci zilnic salată

Nu numai că vei reuși să slăbești, ci substanțele nutritive prezente în legumele folosite la prepararea salatei au efecte pozitive asupra întregii sănătății, inclusiv asupra părului și pielii. Iată de ce ar trebui să mănânci zilnic un bol cu salată!

02 nov. 2017, 09:25
Motivele pentru care ar trebui să mănânci zilnic salată

Salata este sursă bogată de fibre

Principalul motiv pentru care ar trebui să începi să mănânci zilnic salată este conținutul ridicat de fibre, care te mențin sătulă pentru o perioadă mai lungă și care stimulează procesul de pierdere în greutate. În plus, fibrele stimulează digestia.

Salata conține aproape toate vitaminele

Știai că un bol de salată conține aproape toate vitaminele de care organismul are nevoie? În funcție de legumele pe care le folosești în prepararea salatei, vei reuși să îți iei doza zilnică necesară de vitamine.

Salata are mai puțin calorii

Unul dintre motivele pentru care ar trebui să începi să mănânci zilnic câte un bol de salată este legumele sunt mai scăzute caloric decât alte produse alimentare. Dacă vrei să adopți un stil de viață sănătos, înlocuiește mâncarea grasă și procesată cu o salată bogată în legume. 

Salata este delicioasă

Pe lângă faptul că salata este sănătoasă, ea este delicioasă și acesta poate fi motivul pentru care ar trebui să o incluzi în dieta zilnică. 

Salata suprimă poftele

Deoarece salata este foarte sățioasă, nu vei mai simți nevoia de o altă gustare și vei reuși astfel să previi supraalimentarea. Mănâncă o salata după 30 de minute de la mâncarea prânzului și vei observa o modificare asupra porției. 

Salata este ușor de preparat

Important este să ai legumele din care vrei să îți faci salata, apoi totul este foarte ușor. Când îți este foame, nu te duce după o pungă de chips-uri, ci prepară-ți rapid o salată.

Salata este „light”

Mai ai nevoie de mai multe motive ca să te convingi că este bine să mănânci salată? Iată! Poți mânca salata la orice oră din zi. Conține un număr mic de calorii, este ușor de digerat și nu va provoca balonare sau indigestie.

Porția ta de sănătate: Salata Rucola