Motivele pentru care bărbaţii NU sunt activi în dormitor

Când vorbim despre problemele care apar în viaţa sexuală a unui cuplu, în general femeia este cea învinovăţită că refuză să facă sex. Astfel că bărbaţii visează mereu să aibă o viaţă sexuală activă, iar femeile sunt cele care le năruie visul. Ei bine lucrurile nu stau mereu aşa. Există şi femei care se plâng că soţul nu prea are chef de sex şi se întreabă care ar fi cauza acestui comportament neobişnuit. Însă, potrivit specialiştilor în domeniu, pofta nestăvilită a bărbaţilor pentru sex este doar un mit urban care se bazează pe concepţia greşită că bărbaţii vor să facă sex de fiecare dată când au ocazia.

RomaniaTV.net
17 apr. 2013, 05:53
Motivele pentru care bărbaţii NU sunt activi în dormitor

1: Medicamentatia

Antidepresivele si antihipertensivele (medicamentele care micsoreaza tensiunea arteriala) sunt in general vinovate pentru lipsa de interes sexual a barbatilor. Aceste tratamente pot cauza si disfunctii sexuale.

2: Lipsa somnului

Barbatii pana in 30 de ani vor renunta cu draga inima la somn pentru o partida de amor. Aceasta afirmatie este adevarata, in special, cand relatia este la inceput. Insa, pe masura ce oamenii inainteaza in varsta, iar relatia are deja cativa ani, o noapte de somn este mult mai tentanta decat o partida fierbinte de dragoste.

3: Nivelul hormonilor

Cel mai important stimulent fiziologic al dorintei sexuale este testosteronul. Tocmai de aceea multi barbati merg la doctor pentru un test al nivelului de testosteron atunci cand libidoul lor este scazut. Informatia este importanta pentru a avea avea o imagine de ansablu a nivelului hormonal al unui barbat, aflarea nivelului testosteronului liber este mult mai importanta atunci cand vorbim de dorinta sexuala. In plus, un nivel ridicat al prolactinei duce la o scadere a libidoului. Astfel atunci cand se banuieste ca barbatul nu mai are chef de sex din motive hormonale se fac analize astfel: testosteronul liber, prolactina si nivelul total al testosteronului in corp.

 

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro