Motivele pentru care bărbaţii vor să devină ginecologi

Deşi cuvântul "ginecologie" înseamnă, practic, "ştiinţa femeilor", mulţi dintre reprezentanţii sexului masculin sunt atraşi de această specialitate. În mod raţional, nu e nimic surprinzător. Cu toate acestea, însă, femeile cer adesea să fie consultate de un medic ginecolog de sex feminin şi sunt reticente la a-şi face programare când vine vorba de un bărbat.

RomaniaTV.net
05 ian. 2015, 11:43
Motivele pentru care bărbaţii vor să devină ginecologi

De ce aleg barbatii sa fie ginecologi? Hugh Byrne, ginecolog obstetrician, arata cateva dintre numeroasele motive care l-au determinat sa aleaga aceasta cariera:

Subiect de discutie la petreceri

„Sunt intrebat de fiecare data de ce am ales sa fiu ginecolog. Femeile afla cu ce ma ocup si apoi sunt tras intr-un colt si imi sunt cerute sfaturi. De regula, oamenii spun ca este vorba despre o prietena, insa pana la finalul conversatiei nu se mai ascund. Secretzara mea, Val, ma va ucide intr-o zi pentru ca dau sfaturi gratuit, insa sunt dispus sa fac asta, nu ma deranjeaza.”

Este un adevarat montagne russe

„E medicina, e chirurgie – e un amestec de de toate – si poti avea grija de pacienti de la inceput pana la final. Este un montagne russe si vezi tristete absoluta – vezi avorturi si cancer. Dar pe de alta parte vezi o nastere normala sau o operatie reusita, asa ca exista doua extreme. Avem grija de sarcina si de venirea pe lume a bebelusului asa ca este, in mod evident, extrem de interesant si plin de satisfactii.”

Nu e nimic freudian in asta

„E ca oricare doctor. Ai un proctolog la care mergi pentru rect, un specialist in ochi, urechi si nas care se va uita in gatul tau. E un fel de afacere, e pur si simplu corpul uman. Toti avem organe genitale. Nu cred ca are legatura cu Freud si teoriile lui.”

Citeste mai mult pe feminis.ro.