Motivul enigmatic pentru care Klaus Iohannis nu îi rostește numele lui Vladimir Putin. De ce s-ar teme preşedintele României: „Ar fi o naivitate incredibilă!”

În timp ce toți liderii lumii îl condamnă la unison pe Vladimir Putin pentru invadarea Ucrainei, vorbind în termeni duri despre președintele Rusiei, Klaus Iohannis nu a rostit nici măcar o dată, în declarațiile oficiale, numele liderului de la Kremlin!

17 mart. 2022, 16:52
Motivul enigmatic pentru care Klaus Iohannis nu îi rostește numele lui Vladimir Putin. De ce s-ar teme preşedintele României: „Ar fi o naivitate incredibilă!”
Motivul enigmatic pentru care Klaus Iohannis nu îi rostește numele lui Vladimir Putin

Motivul enigmatic pentru care Klaus Iohannis nu îi rostește numele lui Vladimir Putin. Preşedintele României a evitat încă din 24 februarie, data la care Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei, să pronunţe numele preşedintelui rus!

Motivul enigmatic pentru care Klaus Iohannis nu îi rostește numele lui Vladimir Putin

Valentin Naumescu, profesor de relații internaționale, a analizat strategia lui Klaus Iohannis pentru Europa Liberă.  Reputatul specialist susţine că ar fi o naivitate să se creadă că nepronunțându-i numele și nevorbind de invazie, atitudinea lui Vladimir Putin față de România s-ar putea schimba, mai ales că, pozițiile de politică externă ale ţării noastre au fost clare și aliniate fără probleme cu cele ale Uniunii Europene și NATO.

Klaus Iohannis: „Sunt devastatoare dramele ucrainenilor, NATO trebui să întărească flancul estic”

Valentin Naumescu crede că nepronunțarea numelui lui Putin de către Iohannis ar putea ține de strategia de comunicare a Administrației Prezidențiale. „Probabil ar putea fi o caracteristică de stil, de comunicare. Dar în mod evident, termenul invazie este folosit pe scară largă și acceptat în toată lumea liberă, este clar cine este autorul acestei invazii și barbarii și a crimelor de război, deja vorbim de crime de război, așa cum s-a văzut în Senatul american. Ele au un nume și un prenume: Vladimir Putin”, a declarat Valentin Naumescu.

Klaus Iohannis: „Nu dorim un război cu nimeni, dar nici nu putem să tolerăm să fim slabi şi să fim atacaţi”

„Dacă există o teamă de nu supăra ar fi o naivitate incredibilă ca cineva să-și închipuie că nepronunțându-i numele schimbă cu ceva atitudinea lui Putin față de România. A crede că asta îți aduce vreo protecție suplimentară față de Polonia, să zicem, care spune lucrurilor clar pe nume, nu ajută cu nimic. Suntem în aceeași oală. Probabil că s-a discutat la Cotroceni și s-a stabilit ca această comunicare să fie dusă în acești termeni de a nu spune explicit cum îl cheamă pe dictatorul de la Kremlin”, a mai adăugat Valentin Naumescu.