MOTIVUL HALUCINANT pentru care gazonul de pe „Ion Oblemenco” arată ca un câmp de cartofi. „Butonul ăsta ce face? Hai să-l închidem!”

Gazonul de pe "Ion Oblemenco" a ajuns un adevărat câmp de cartofi, iar jucătorii de la CSU Craiova au făcut crize de nervi la ultimul joc din Liga 1, cu Chiajna.

21 aug. 2018, 19:50
MOTIVUL HALUCINANT pentru care gazonul de pe „Ion Oblemenco” arată ca un câmp de cartofi. „Butonul ăsta ce face? Hai să-l închidem!”

GSP prezintă motivele pentru care gazonul de pe „Ion Oblemenco” arată execrabil. Problema a fost identificată, dar oficialii din Bănie se feresc să vorbească despre asta.

„Stadionul a fost inaugurat cu trei săptămâni mai repede decât era necesar pentru ca iarba să prindă. Mai mult, arena este ridicată pe o zonă mlăștinoasă, unde pânza freatică este foarte aproape și apa iese mai ușor la suprafață! Constructorul a făcut anumite stații de pompare, dar ele de mai bine de trei luni au fost închise! Probabil a venit un deștept și-a întrebat „Butonul ăsta ce face? Nu știu! Hai să-l închidem, dă-l dracu’!”. Și-au închis de trei luni stația care colecta apa ce era evacuată într-un canal colector”, dezvăluie sursele GSP.

După trei luni în care stația nu a tras deloc din apă, gazonul s-a înecat! Rădăcina în loc să prindă ieșea la suprafață din cauza cantității foarte mari de apă: „Ca și pe Arena Națională sau pe Cluj Arena, există un soft care monitorizează mai mulți parametri. De la umiditatea solului, firului de iarbă, umiditate în aer, lumininozitate etc. Specialiștii Primăriei, între ghilimele, nu știau să folosească softul!”.

Pentru că stația de pompare a arenei a fost închisă trei luni, nu doar gazonul a avut de suferit, ci și mai multe zone din arenă: „Nivelul apei în sol a crescut atât de mult încât a început să iasă din pavaje, să macine structura de rezistență a stadionului! Pavajul din curtea arenei era mereu ud, deși la Craiova nu ploua și nimeni nu-l stropea! Cred că se poate ajunge la necazuri și mai mari dacă cei din cadrul Primăriei nu-și desemnează mai repede o echipă de specialiști care să știe cu ce se mănâncă mentenanța unui stadion. Aici nu e vorba doar de gazon! Orice se deteriorează dacă stă în apă două-trei luni”.