Motivul incredibil pentru care Andrei a fost înjunghiat mortal de tatăl lui când tăia porcul. Băiatul de 14 ani, orfan de mamă, abia se întorsese în grija bărbatului

Un copil de 14 ani a fost ucis de propriul tată, la Vaslui, chiar în timp ce acesta se pregătea să taie porcul. Andrei era orfan de mamă și mai avea o soră mai mare. Criminalul era atât de beat când şi-a înjunghiat fiul încât poliţiştii nu au putut scoate o vorbă de la el. Tatăl lui Andrei va fi dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă şi riscă ani buni de închisoare.

12 dec. 2022, 11:28
Motivul incredibil pentru care Andrei a fost înjunghiat mortal de tatăl lui când tăia porcul. Băiatul de 14 ani, orfan de mamă, abia se întorsese în grija bărbatului

Un copil de 14 ani a murit după ce a fost înjunghiat chiar de către tatăl său. Scandalul ar fi pornit de la tăierea porcului. Gigel Manta şi-a ucis fiul în timp ce tăiau porcul pentru că băiatul nu i-a adus rapid ceea ce i-a cerut. Martoră la toată scena a fost chiar sora mai mare a lui Andrei. Tânăra a văzut cum fratele ei se prăbușește chiar în fața ei, sub lovitura tatălui, potrivit observatornews.ro.

Individul şi-a luat la bătaie fiul şi într-un moment de furie l-a înjunghiat pe Andrei cu cuțitul cu care voia să taie porcul. Lama ascuțită a cuţitului i-a atins copilului un vas de sânge important, motiv pentru care s-a instalat rapid, până să ajungă salvatorii, șocul hemoragic. Andrei s-a stins în brațele cadrelor medicale de la Ambulanță, în timp ce vecinii se rugau să fie salvat.

Andrei, lăsat de autorităţi în grija tatălui înainte de Crăciun, deşi se ştia că este beţiv şi violent

Andrei a murit de mâna tatălui lui, care ar fi trebuit să aibă grijă de el. Băiatul tocmai se întorsese în grija părintelui său, după ce fusese luat de autorități. După moartea mamei sale, într-o noapte, pe fondul consumului de alcool, băiatul a fost bătut crunt de tată. Atunci a ajuns în grija statului.

„Știu că tatăl său, acest Gigel Manta, a luat-o pe bunica din Leoiști și au mers la centru și l-au luat acasă. Asistenta socială a mai monitorizat cazul, dar nimeni nu a putut să prevadă că el va face așa ceva. Era, într-adevăr, agresiv la băutură. Și parcă un pic dezechilibrat mintal, dar chiar și așa nu te așteptai să își omoare propriul copil”, a susținut primarul Temistocle Diaconu.

Tragedia a stârnit o furie teribilă în rândul localnicilor care știau că Andrei era un copil cuminte, care învăța bine și muncea mult, ca un adult. Băiatul era elev în clasa a IX-a la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir”. Locuia doar cu tatăl lui, cunoscut pentru agresivitate şi care obişnuia să bea, după ce în urmă cu vreo doi ani mama sa a murit. Sora mai mare s-a măritat, iar oamenii spun că a făcut acest pas mai mult pentru a pleca de acasă, scrie vremeanoua.ro.

Vecinii şi prietenii lui Andrei sunt revoltaţi de situaţie.

„Andrei, să ne ierți că nu am făcut nimic pentru tine. Era un băiat atât de cuminte și învățai bine, aveai toată viața în față. Plâng pentru că ți-am promis că de sărbători o să mergem împreună cu uratul. Erai și tu copil, Andrei, și trebuia să te bucuri de viață, nu să muncești ca robul la grajdul criminalului. Drum bun, prieten bun! Drum bun, colegul meu drag. Să mergi la mama ta, că îți era tare dor de ea”, a scris unul dintre prietenii lui Andrei.