Motivul incredibil pentru care profesorul din Bihor şi-a ucis iubita. Bone Ferenc le-a povestit tot anchetatorilor

Profesorul suspectat ca și-a ucis iubita și i-a aruncat trupul pe un câmp din Bihor a fost prins. Acesta a fost săltat de polițiștii bihoreni dintr-un vagon de tren dezafectat în care se ascundea. Mașina lui a fost găsită în apropiere, parcată în fața apartamentului pe care îl închiriase în Oradea.

27 mai 2022, 13:24
Motivul incredibil pentru care profesorul din Bihor şi-a ucis iubita. Bone Ferenc le-a povestit tot anchetatorilor

Bone Ferenc, care și-a ucis iubita și i-a abandonat trupul în spatele unei benzinării din Bihor, și-a recunoscut fapta după ce a fost prins de polițiștii bihoreni dintr-un vagon de tren dezafectat din Oradea, în care se ascundea.

În faţa anchetatorilor, bărbatul, fost cadru didactic la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca, în vârstă de 43 de ani, a spus că o iubea extrem de mult pe Beata şi că era invidios pe faptul că ea avea o viaţă socială extrem de activă, fiind implicată în extrem de multe proiecte.

Bărbatul a povestit şi că şi-a sugrumat iubita la Vălul Miresei deoarece ar fi cerut-o în căsătorie, ea a refuzat și a vrut să se întoarcă înapoi la Cluj. Bărbatul a spus că în momentul în care a fost refuzat și-a pierdut mințile. El le-a spus anchetatorilor că nu a dorit să o omoare pe tânără.

Bone Ferenc a povestit anchetatorilor că și-a dat seama ce a făcut abia când a văzut că tânăra și-a schimbat culoarea feței și nu a mai mișcat, potrivit Antena 3. A pus cadavrul fetei în portbagajul maşinii sale, apoi a pornit la drum spre Cluj.

Pe drum s-a oprit de mai multe ori şi s-a aşezat lângă ea în portbagaj, ba chiar a şi îmbrăţişat-o, totul pentru a fi, spune bărbatul, cât mai aproape de ea pentru mult timp, scrie observatornew.ro.

Bone Ferenc le-ar fi spus anchetatorilor că a decis să scape de trupul neînsufleţit al fetei în momentul în care acesta a început să miroasă urât, notează sursa citată.

Bone Ferenc şi iubita lui, Beata Molnar, plecaseră la munte în weekend. Au vizitat Cascada Valul Miresei, iar la un moment dat ceva s-a întâmplat între ei căci bărbatul a sugrumat-o. După ce ar fi realizat ce a făcut, bărbatul a ascuns trupul femeii în portbagajul maşinii şi s-a întors acasă la Cluj. A împachetat cadavrul în saci de gunoi şi l-a aruncat în nişte tufişuri în zona unei benzinării dezafectate de la marginea satului Corniţel, din apropiere de Aleșd, judeţul Bihor. Cadavrul fetei a fost găsit miercuri de criminalişti. Fata nu prezenta urme de lovituri, însă era desfigurată pentru că animalele începuseră să mănânce din ea până a fost găsită.

Poliţiştii au deschis acum un dosar penal pentru omor, iar Bone Ferenc riscă ani grei de închisoare.

Citeşte şi: Cine este presupusul criminal al femeii dispărute din Cluj-Napoca. Bone Ferenc are dosar penal după ce şi-ar fi bătut fosta iubită

Criminalul avea antecedente violente

Boné Ferenc a fost cadru didactic al Facultății de Arte Film, Fotografie și Media de la Universitatea Maghiară Sapientia Transilvania (EMTE) din Cluj-Napoca.

Pe 30 iunie 2020, bărbatul a fost dat afară după ce şi-a agresat fosta iubită, în plină stradă în centrul Clujului. Camerele de supraveghere au înregistrat, atunci, atacul extrem de violent al bărbatului, care şi-a lovit victima cu pumnii şi picioarele, iar apoi a dat-o de câteva ori şi cu capul de pavaj. În urma bătăii, Boné a fost concediat, s-a ales cu dosar penal pentru loviri, a fost reţinut, iar pe numele lui s-a emis şi un ordin de restricţie.

Pe 3 martie 2021, Boné Ferenc a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare, pedeapsă suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani, plus 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. Totodată, instanţa i-a impus bărbatului să frecventeze un program de reintegrare socială, dar şi unul de consiliere psihologică „în vederea identificării şi eliminării cauzelor care generează violenţa” în comportamentul său.