Motivul INCREDIBIL pentru care tot mai puţini români reuşesc să treacă EXAMENUL AUTO

Statisticile oficiale arată că doar jumătate dintre candidaţii care încearcă să obţină permisul de conducere reuşesc să treacă examenul, iar numărul acestora scade de la an la an.

22 ian. 2020, 15:58
Motivul INCREDIBIL pentru care tot mai puţini români reuşesc să treacă EXAMENUL AUTO

Tot mai mulţi candidaţi tratateza superficial examenul, susţin instructorii auto. De asemenea, de la introducerea supravegherii video, şi examinatorii sunt mai severi.

Atenţie şoferi, se modifică Codul Rutier! Reguli noi pentru persoanele cu permisul suspendat

În Argeş, dintre cei care au încercat să obţină permisul de conducere în 2019, doar 40% au promovat examenul. În Constanța, tot anul trecut, 65% dintre candidaţi au picat examenul scris. Apoi, proba practică a redus la mai puţin de jumătate numărul celor care au răspuns corect la teorie. Proba care le pune candidaţilor cele mai mari probleme este cea practică. Astfel, mulţi dintre cei respinşi se înscriu din nou la examen. Un bărbat din Piteşti a bifat un adevărat record: a încercat de 20 de ori să obţină permisul auto, dar nu a reuşit!

Potrivit statisticilor, la nivel naţional, doar jumătate dintre cei care aspiră să obţină permisul de conducere reuşesc să treacă examenul teoretic, iar proporţia se menţine şi la traseu. Procentul de promovare scade însă de la un an la altul. Acum şase ani, obţineau permisul de conducere 60% dintre candidaţi.


loading...