Motivul INCREDIBIL pentru care George Copos nu a fost primit la Rahova

Fostul acţionar majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

04 mart. 2014, 20:35
Motivul INCREDIBIL pentru care George Copos nu a fost primit la Rahova

George Copos a primit o condamnare de 3 ani si 8 luni inchisoare cu executare in Dosarul Transferurilor. Implicarea fostului patron al Rapidului in acest dosar ce se deruleaza de 7 ani i-a adus a patra cea mai mare condamnare dintre cei opt inculpati.

Dupa ce a aflat decizia definitiva a magistratilor, Copos a mers la penitenciarul Rahova pentru a se preda, asa cum spune legea, in 48 de ore de la enuntarea sentintei, scrie sport.ro.

Doar ca, ajuns in fata portilor de acees la Rahova, anunta Digi, el nu a fost primit inauntru. Si asta pentru ca nu a avut mandatul de arestare la el, asa cum prevede legea. 

Paznicii de la intrare l-au trimis pe fostul patron al Rapidului la Politia Capitalei, acolo unde se afla si mandatul de arestare emis pe numele sau. Daca nu se prezenta la timp la Politie, Copos urma sa fie ridicat de acasa de oamenii legii.

Pana la urma, dupa drumul la Politia Capitalei, Copos tot la Rahova o sa ajunga. Acolo va sta intr-un regim de carantina timp de 21 de zile, asa cum prevede legea, dupa care va fi repartizat fie la aceeasi inchisoare, fie la o alta.

Copos a fost condamnat la doi ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală (fapta din anul 1999 – transferul lui Cristian Dulca) şi la un an interzicerea drepturilor constând în calitatea de asociat sau de reprezentant al unui club de fotbal.

Totodată, Copos a fost condamnat la trei ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală (fapta din anul 2003 – transferul lui Florin Bratu) şi doi ani interzicerea drepturilor constând în calitatea de asociat sau de reprezentant al unui club de fotbal.

Curtea de Apel a aplicat inculpatului George Copos pedeapsa cea mai grea, de trei ani închisoare, la care adaugă un spor de 8 luni închisoare, urmând să execute pedeapsa de 3 ani şi 8 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor constând în calitatea de asociat sau de reprezentant al unui club de fotbal pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei închisorii.