Motivul pentru care bărbaţii sunt mai afectaţi de COVID-19 decât femeile

În țările puternic afectate de coronavirus, bărbații reprezintă aproape 60% dintre cei infectați iar peste 70% dintre aceștia au decedat. Specialiștii sunt de părere că factori precum alcoolul și fumatul pot explica numărul crescut de decese din rândul bărbațiilor.

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 18:16
Motivul pentru care bărbaţii sunt mai afectaţi de COVID-19 decât femeile

Experții din întreaga lume încercă să afle cât mai multe despre cum este afectat organismul uman de coronavirus. Conform CNN, în urma unei analize aprofundate a celor mai afectate 20 de țări de COVID-19, bărbații par a fi mai grav afectați de virus. 

Conform informațiilor actuale, acest lucru este cauzat de anumite obiceiuri mai des întâlnite la bărbați: fumatul, consumul de alcool și o alimentație mai nesănătoasă.

Veste TERIBILĂ de la un celebru virusolog german. Toate predicţiile pentru 2020 sunt date peste cap

Bărbații au fost mai afectați și de alți viruși, precum SARS și MERS. Din punct de vedere evoluționar, o altă explicație năucitoare a medicilor este că femeile au un sistem imunitar mai puternic datorită faptului că își petrec o parte din viață cu un corp străin în propriul trup: copilul pe care îl poartă în pântec timp de nouă luni. 

Tratament al infecţiei cu coronavirus cu doze mari de vitamina C, folosit în spitalele din New York

Vitamina C, administrată în doze mari prin injecţii sau perfuzii, este folosită de medicii spitalelor din New York pentru tratarea oamenilor infectaţi cu coronavirus, internaţi în secţiile de Terapie Intensivă. Este vorba despre un tratament experimental care a fost aplicat în China.

Un purtător de cuvânt al companiei Northwell, cel mai mare furnizor de servicii medicale din statul american New York, a declarat că vitamina C administrată intravenos pacienţilor este folosită pentru tratarea infecţiei cu noul coronavirus, scrie Daily Mail.

Medicii susţin că au inclus vitamina C în schema de tratament a bolnavilor infectaţi cu coronavirus, aflaţi în stare gravă. Dr. Andrew Weber, un medic pneumolog, a explicat că pacienţilor le este administrată intravenos 1.500 miligrame de vitamina C, în trei-patru doze pe zi.

ROMÂNIA ÎN CARANTINĂ. Noile restricţii pentru populaţie au intrat în vigoare DE LA ORA 12