Motivul pentru care Camelia Șucu a renunțat la cariera de medic: „Am profesat trei ani, dar a fost alegerea cea mai bună”

Motivul pentru care Camelia Șucu a renunțat la cariera de medic. Se numără printre cele mai bogate femeie din România, însă puțină lume știe că a făcut Medicina și a profesat trei ani. Vedeta a decis să se retragă din această zonă în favoarea afacerilor cu mobilă.

03 apr. 2024, 15:55
Motivul pentru care Camelia Șucu a renunțat la cariera de medic: „Am profesat trei ani, dar a fost alegerea cea mai bună”
Motivul pentru care Camelia Șucu a renunțat la cariera de medic

Motivul pentru care Camelia Șucu a renunțat la cariera de medic. Femeia de afaceri este împăcată cu decizia pe care a luat acum mulți ani și anume de a-și încheia orice legătură cu medicina. Vedeta nu s-a consultat cu nimeni, a luat de una singură hotărârea, iar mama sa a fost foarte afectată,

Recunosc că nu am întrebat pe nimeni! Totuși, era decizia mea! Aveam destul de mulți ani, eram căsătorită, aveam copil! Dacă luasem deja decizia de a avea familie, cred că a lua decizia de a merge pe drumul meu ținea doar de mine!

Mama a fost, într-adevăr, cea mai supărată! Ea e singura care mai are regrete că nici eu, nici sora mea nu am urmat căile medicinei! Deși ne-a înțeles, a fost  un moment greu pentru mama și pentru relația mea cu ea! Dar, în rest, totul a venit de la sine!‘, a declarat Camelia Șucu pentru Ego.ro.

Motivul pentru care Camelia Șucu a renunțat la cariera de medic

După Revoluția din 1989, traseul ei profesional a luat o cu totul altă întorsătură. A renunțat să continue cariera de medic, în detrimentul afacerilor.

Indiferent că nu am profesat decât trei ani Medicină, nu o să uit niciodată anii petrecuți în facultate, care pentru mine au fost cei mai frumoși ani, anii în care am învățat foarte multe lucruri interesante, corpul uman este minunat. Am terminat Medicină Generală și specializarea ți-o luai după ce făceai anii de stagiatură, perioadă pe care nu am mai apucat să o termin.

Am intrat din perioada de stagiatură în Medicină într-o perioadă de stagiatură în ale businessului, pe care am continuat-o din 93 și nu am regrete. Am lucrat în spitale, noi oricum toată facultatea am petrecut-o mult în spitale, pentru că făceam stagiile acolo. Am terminat facultatea în 1990‘, spunea Camelia Șucu, acum câțiva ani.

Citește și: Cum se menține Camelia Șucu la 59 de ani. Femeia de afaceri urmează cu strictețe acest program: „De 2 ani funcționează foarte bine”

Cât despre momentele dificile, fosta soție a lui Dan Șucu a mărturisit că niciodată nu a renunțat la vreo idee pe care a avut-o, deși au existat business-uri care nu au funcționat.

Alegerea cea mai bună a venit atunci când am renunțat la cariera de medic pentru că voiam să dau viață casei unui om! Viață nu înseamnă numai a pune două scaune și o masă. Înseamnă armonie!

Chiar dacă în 1993 lucrurile acestea nu se înțelegeau, când mergeam la târgurile de mobilă mă inspirau ambientele văzute acolo și le aduceam acasă! Le adaptam cu ceea ce aveam în România.

Cred că m-a împlinit această alegere de a merge pe partea de mobilă, accesorii, interioare. Ce nu aș mai face? Ceea ce te doboară, te întărește! Orice om din business și antreprenoriat trece prin momente foarte dificile!

Am avut și alte afaceri pe care le-am început, unele au mers, altele nu! Nu am renunțat niciodată la vreo idee, pur și simplu mi-am spus că nu a fost momentul, dar o să vină! Am 2 fete, 3 nepoți, are cine să le ducă mai departe! Nu vor pieri!’, a mai spus Camelia Șucu.

Chiar dacă a schimbat radical domeniul de activitate, femeia de afaceri știe cât de solicitantă este meseria de doctor. „Perioadele de cameră de gardă sunt extrem de extenuante. Pentru mine, toți medicii sunt niște îngeri‘,Moti spunea femeia de afaceri acum ceva timp.