Motivul pentru care capacele sunt ataşate la sticle. „Aceasta a fost a doua cea mai proastă idee pe care UE a avut-o în ultimii 10 ani”

Deschiderea unei sticle de băutură răcoritoare într-o zi călduroasă este o plăcere simplă a vieții. Totuși, această experiență s-a schimbat semnificativ odată cu noile reglementări ale Uniunii Europene. Capacele de plastic atașate permanent la sticle sunt acum omniprezente pe piața europeană. De ce această schimbare și cum o percep consumatorii?
Filip Stan
27 mai 2024, 07:58
Motivul pentru care capacele sunt ataşate la sticle.
Motivul pentru care capacele sunt ataşate la sticle. "Aceasta a fost a doua cea mai proastă idee pe care UE a avut-o în ultimii 10 ani"

Motivul pentru care capacele sunt ataşate la sticle. Un nou design al capacelor de plastic atașate la sticlele de băuturi a stârnit controverse în rândul consumatorilor. Care sunt motivele acestei schimbări și cum afectează utilizatorii?

Noul design al sticlelor de plastic include capace prinse permanent de sticlă cu ajutorul unor benzi suplimentare de plastic. Aceasta a fost implementată pentru a combate risipa deșeurilor de plastic de unică folosință, conform unei directive UE din 2018. Scopul este de a asigura că capacele nu sunt aruncate separat și ajung la reciclare împreună cu sticla, scria Politico în 22018.

„Această mică schimbare are potențialul de a avea un impact mare, asigurând că astfel consumatorii reciclează sticlele noastre și niciun capac nu rămâne în urmă”, a declarat Agnese Filippi, managerul Coca-Cola Irlanda.

Citeşte şi: Descoperă funcţia secretă de la Waze care te poate salva din ambuteiaje. Puțini şoferi din România ştiu că este disponibilă

Introducerea capacelor atașate nu a fost primită cu entuziasm de toată lumea. Pe rețelele de socializare, mulți utilizatori s-au plâns de incomoditatea noilor capace. Unii au menționat că aceste capace le lovesc fața în timp ce beau, iar alții consideră schimbarea o idee proastă a UE.

„Se mai gândește cineva că a devenit incapabil să deschidă capacul unei sticle de plastic… fără să știe că a fost adoptată o nouă lege pentru a le ține atașate în scopuri de reciclare. Am crezut că sunt slab” şi „Aceasta a fost a doua cea mai proastă idee pe care UE a avut-o în ultimii 10 ani” sunt doar două dintre reacţiile consumatorilor.

Obligativitatea capacelelor atașate face parte dintr-o serie de măsuri ale UE pentru reducerea deșeurilor de plastic. Capacele separate sunt printre cele mai frecvente deșeuri găsite pe plajele europene, iar măsura vizează diminuarea acestui tip de poluare. Producția și incinerarea plasticului au emis peste 850 de milioane de tone de gaze cu efect de seră în 2019, iar UE speră să reducă aceste cifre prin măsuri stricte de reciclare și reducere a deșeurilor.

Pe lângă capacele atașate, UE a adoptat și alte reglementări pentru a reduce deșeurile de plastic. Ambalajele pentru fructe și legume, produsele de igienă din hoteluri și fast-food-ul din restaurante sunt, de asemenea, vizate pentru a fi interzise în viitorul apropiat.

Citeşte şi: Ce se întâmplă dacă apeşi de două ori pe butonul CANCEL la BANCOMAT. Secretul pe care îl ştiu puţini români

Deși Marea Britanie nu mai face parte din UE, companiile mari de băuturi adoptă și aici noile capace atașate. Motivul principal este simplificarea producției și evitarea costurilor suplimentare asociate cu producerea de sticle diferite pentru diverse piețe. Astfel, noile capace sunt introduse și în țările non-UE, contribuind la eforturile globale de reducere a deșeurilor de plastic.

În concluzie, noua reglementare privind capacele atașate la sticlele de plastic este o măsură importantă pentru reducerea deșeurilor și protejarea mediului. Deși inițiativa a întâmpinat rezistență și critici, speranța este că va avea un impact pozitiv pe termen lung. Companiile mari de băuturi, precum Coca-Cola, au adoptat deja aceste schimbări, iar alte branduri urmează să facă același lucru, chiar și în afara UE, pentru a simplifica procesele de producție și distribuție.

Spynews
Anca Țurcașiu a devenit bunică! Nora sa a adus pe lume o fetiță. Ce nume va purta micuța: „Sunt cea mai fericită de pe pământ...” / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Ceaiul care îți schimbă starea de spirit imediat după ce e consumat. Te poate relaxa și face minuni pentru creierul și mintea ta
Capital.ro
Vladimir Putin A ACCEPTAT. Președintele Rusiei va semna acordul
Playtech.ro
Ce soție frumoasă are Nicolae Stanciu! Căpitanului României are cu ce se mândri
DailyBusiness
Se schimbă Codul Rutier! Românii care au permise trebuie să știe asta
Adevarul
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
Spynews
Trei persoane și-au pierdut viața într-un teribil accident, în Iaşi. Un politician AUR și iubita lui au acroșat un pieton și s-au oprit într-un cap de pod / FOTO
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere. Un cunoscut lăutar s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu o boală grea: "Dumnezeu să te ierte..." / FOTO
Evz.ro
Românii se înghesuie în această destinație de vacanță. Care sunt marile puncte de atracție
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
BREAKING | Un politician AUR și iubita lui au murit într-un accident rutier cumplit
Playsport.ro
WOW, PREA fierbinte! Fusta Corinel Caragea, mult prea scurtă?! Cum a apărut printre suporteri înainte de România - Ucraina
kanald.ro
Marina Almășan, adevărul din spatele despărțirii de Victor Socaciu: „Personajul care ne tulburase liniștea a reapărut. A fost începutul sfârșitului”
Capital.ro
Devine obligatoriu în toată România. Ordinul intră peste tot în vigoare
StirileBZI
Românii pot primi 37.000 de euro! Banii sunt dați de Comisia Europeană
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
România a învins categoric Ucraina la Euro 2024: 3-0 în primul meci din Grupa E
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?