Motivul pentru care cocoșul cântă în fiecare dimineață. Semnificația te va lăsat șocat

Sigur ai auzit cel puțin o dată un cocoș cântând la prima oră a dimineții. Te-ai întrebat și tu măcar o singură dată de ce cântă cocoșul în fiecare dimineață? Vezo mai jos.

04 mart. 2024, 13:19
Motivul pentru care cocoșul cântă în fiecare dimineață. Semnificația te va lăsat șocat

Te-ai întrebat și tu măcar o singură dată de ce cântă cocoșul în fiecare dimineață? Sunetul poate fi enervant pentru multe persoane.

Citește și La Cocoş poate fi primul magazin care va avea cifra de afaceri de un miliard de lei. Vor fi deschise alte cinci magazine

De ce cântă cocoșul în fiecare dimineață? Persoanele care trăiesc în mediul rural știu cel mai bine ce înseamnă asta, iar mulți se bucură de cântatul păsărilor dis de dimineață.

Totuși, semnificația gestului s-ar putea să te surprindă.

Românii care locuiesc la casă și au păsări, ori care au vecini care la rândul lor dețin păsări în curte știu foarte bine că uneori, diminețile pot fi destul de obositoare.

Cântecul cocoșului este unul destul de puternic, motiv pentru care mulți îl consideră un ceas deșteptător, având în vedere că acesta cântă încă de la primele ore ale dimineții, cam în același interval de timp, în fiecare zi.

Totuși, care este motivul pentru care cocoșul cântă în fiecare dimineață?

În primul rând, cântatul cocoșilor în fiecare dimineață are origini biologice și comportamentale, spun specialiștii.

Acest obicei este legat de ritmul circadian al acestor păsări. Practic, cocoșul începe să cânte înainte de răsăritul soarelui.

De ce cântă cocoșul dis de dimineață

De altfel, este și una dintre primele păsări care iese din cuib dimineața, pentru a proteja restul păsărilor. Specialiștii susțin că sunetele scoase de cocoș anunță, practic, restul păsărilor că zona este sigură.

Astfel, acestea pot să iasă liniștite din cuib să își caute hrană.

O altă semnificație, conform biologilor, este cea potrivit căreia cocoșii comunică și cu alte păsări din gospodărie și își marchează teritoriul.

Deși pare greu de crezut, cântecul lor poate comunica poziția și forța lor în ierarhia grupului.

Iar cei care stau în mediul rural cu siguranță au observat că odată ce primul cocoș a cântat, se pornește o cascadă de sunet în localitate.

Fiecare cocoș în parte va cânta mai tare pentru a-și ”marca teritoriul” și pentru a arăta ”cât e de puternic”.

Trebuie menționat și faptul că nu toți cocoșii fac asta. Sunt anumite păsări care nu dezvoltă acest obicei, potrivit Almanac.com.

Cât despre intensitatea sunetelor, aceasta pote fi diferită în funcție de mediu.

Citește și O rasă rară de găini exotice s-a aclimatizat cu ușurință în România. Araucana fac ouă albastre care se vând la prețuri foarte mari

Dacă nu există alte păsări în apropiere, este posibil ca un cocoș să aibă un comportament diferit.