Motivul pentru care Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Fostul ministru al Turismului îi face plângere penală judecătoarei: Poate i-a făcut plăcere să condamne. Acuzațiile sunt absurde!

Documentul care arată pentru ce au fost condamnate Elena Udrea și Ioana Băsescu a fost făcut public. În motivare este vorba despre înregistrări ale unor discuții, este vorba despre o întreagă echipă, aflăm practic și care au fost martorii și toți acuzații și în felul acesta aflăm și pe ce s-a bazat instanța atunci când a dictat acele condamnări.

16 mart. 2021, 21:30
Motivul pentru care Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Fostul ministru al Turismului îi face plângere penală judecătoarei: Poate i-a făcut plăcere să condamne. Acuzațiile sunt absurde!

Motivul pentru care Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Instanța constată că în cursul anului 2009 au avut loc alegeri prezidențiale, că unul dintre candidați era Traian Băsescu şi că în aceeași perioadă cu alegerile prezidențiale a fost și un referendum și toată situația este calata pe finanțarea unor materiale de campanie pentru referendum.

Motivul pentru care Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Fostul ministru al Turismului îi face plângere penală judecătoarei

„Ce treabă au înregistrările dintre Ioana Băsescu şi Giovanii, puse acolo de doamana judecător, special ca să atragă atenţia presei şi să distragă atenţia de la lucrul esenţial. Doamna judecător nu explică cum m-a condamnat pentru patru fapte care nu erau prevăzute în lege în 2009. Doaman judecător vine şi invocă o convenţie europeană şi nişte înţelegeri un raport Greco. Cum poţi să vii cu aşa enormitate şi să condamni pe cineva. Nu în baza legii penale nu în baza Codului Penal valavile la acea vreme ci în baza unor convenţii şi a unor rapoarte si documnete subsecvente. Cum să spui că am spălat bani din 2009 provenite din fapte penale din 2010-2012?

Acuzaţiile sunt absurde. Dânsa s-a văzut în situaţia în care a dat o decizie a dat condamnările şi a trebuit să găsească motivări ca să acopere scandalul celor care citesc şi cunosc legea şi şi-au dat seama ce enormitate este această motivare a venit cu aceste can-canuri dintre Ioana Băsescu şi Giovanii şi fac deliciul cititorilor.

Nu despre asta este motivarea. Motivarea este despre un abuz inimaginabil pe care Jderu l-a făcut, motiv pentru care o să îi fac o plângere penală şi o sesizare la CSM”, a spus Elena Udrea, la Antena 3.

Curtea de Apel București a condamnat-o pe 2 martie pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare în dosarul în care este judecată pentru fapte de mare corupție în timpul campaniei electorale din 2009 pentru Traian Băsescu. De asemenea, Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României Traian Băsescu, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare. În același dosar, jurnalistul Dan Andronic a fost achitat. Sentințele nu sunt definitive şi pot fi atacate la Curtea Supremă.

Judecătorii au condamnat-o pe Elena Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009. La cei 6 ani se adaugă un spor de pedeapsă de 2 ani. În total, Elena Udrea a primit o pedeapsă de 8 ani de închisoare. Elena Udrea este condamnată pentru instigare la luare de mita, pentru spalare de bani.

Citeşte întreaga ştire aici.

 


loading...