Motivul pentru care este bine să circuli cu farurile aprinse pe timp de zi. Trucul dezvăluit de Titi Aur

Motivul pentru care este bine să circuli cu farurile aprinse pe timp de zi. Deși legea o impune, nu toți șoferii, din diferite motive, aleg să circule corespunzător ziua. Specialiştii auto spun că o mașină cu farurile aprinse este observată cu 3 secunde înaintea unei mașini cu faruri stinse pe timp de zi.

28 mai 2023, 15:25
Motivul pentru care este bine să circuli cu farurile aprinse pe timp de zi. Trucul dezvăluit de Titi Aur
Motivul pentru care este bine să circuli cu farurile aprinse pe timp de zi

Motivul pentru care este bine să circuli cu farurile aprinse pe timp de zi. Titi Aur dezvăluie un truc pe care orice șofer trebuie să-l aibă în vedere în momentul în care se întâlnește în trafic cu o coloană de mașini.

Citeşte şi: Oboseala la volan, echivalentul unui anumit grad de alcoolemie sau de drog. Titi Aur: Capacitatea de atenție distributivă, de a observa și apoi capacitatea de reflex mai mică

Motivul pentru care este bine să circuli cu farurile aprinse pe timp de zi

Cu cât sunt mai multe faruri aprinse, ochiul șoferului nu se mai uită după mașină sau culoarea mașinii din anii ’70, ’80, adică după culorile roșu, galben sau verde, pentru că ne-am obișnuit toți să urmărim farurile, fără să ne dăm seama.

Dacă vine o coloană de mașini din față și una dintre mașini sau două mașini succesive nu au farurile aprinse, ai senzația că poți să depășești.

Mai mult, dacă o mașină are farurile stinse, tu ca șofer ai senzația că mașina respectivă este la distanță mai mare decât o mașină care are farurile aprinse. Ne-am obișnuit să fim mai atenți atunci când vine o mașină care are farurile aprinse”, spune fostul pilot de raliuri, Titi Aur, pentru DC News.

Același expert spune că este important ca farurile să fie aprinse pe absolut orice drum național. „Noi, la cursurile de conducere defensivă transmitem această informație: cât de util este să aprinzi farurile, pentru că atât în oraș, cât și pe drumul județean se întâmplă același lucru.

O mașină cu farurile aprinse este observată cu 3 secunde înaintea unei mașini care are farurile stinse. Aici vorbim pe timp de zi, că noaptea este evident de ce trebuie să avem farurile aprinse”, a mai precizat Titi Aur.