Motivul pentru care grecii nu fac limonadă, chiar dacă Grecia este plină de lămâi: „De ce să bem așa ceva?”

Motivul pentru care grecii nu fac limonadă, chiar dacă Grecia este plină de lămâi. Este una dintre marile curiozități ale turiștilor din toată lumea, care ajung pe tărâm grecesc. Ei bine, misterul a fost dezvăluit chiar de localnici.

10 iul. 2023, 16:31
Motivul pentru care grecii nu fac limonadă, chiar dacă Grecia este plină de lămâi: „De ce să bem așa ceva?”
Motivul pentru care grecii nu fac limonadă

Motivul pentru care grecii nu fac limonadă. Dilema a stârnit discuții încinse pe rețelele sociale, unii internauți glumind pe această temă. „Ei beau cafea, țuică, vin, bere și ouzo”, spune un turist pe grupul facebook forum Grecia, adăugând că nu a băut niciodată limonadă la greci și nici nu a zărit băutura pe undeva.

Un român stabilit în țara elenă consideră că abudența cu care lămâia este folosită peste tot ar fi explicața reală pentru care nu găsim limonadă în Grecia. „Pește cu lămâie, carne cu lămâie, salată cu lămâie, dulciuri cu lămâie… Prea multa lămâie strică”, a transmis acesta.

Citește și: Limonadă cu căpşune şi ghimbir, mentă sau trandafiri. Care este reţeta ta preferată?

Motivul pentru care grecii nu fac limonadă

Grecii nu beau sucuri fresh. Noi bem 3-4 cafele pe zi. Nu suntem fani ai limonadei. Putem să facem pentru turiști, dar nu e o băutură pe care s-o iubim. Sunt greci care beau limonadă dimineața, precum mama mea, dar o fac doar pentru sănătate. Se chinuie cu ea pentru că e bună pentru sănătate… și pentru slăbit”, a precizat Dimitri, patronul unui hotel din Peloponez, potrivit Click.ro.

De ce să bem așa ceva? E prea amăruie. Nu, nu ne place. N-ați văzut că lăsăm lămâile să stea atârnate în copac”, glumește Maria, o localnică care are un mic bakery în Kardamyli, un orășel cochet din Peninsula Peloponez.

De ce este indicat să bei limonadă doar cu paiul

Mai precis, acidul din lămâie poate altera smalțul dinților și poate duce la probleme de dantură. Ca atare, este recomandat ca limonada să se bea cu paiul pentru ca zeama de la lămâie să nu intre în contact cu dinții.

Potrivit medicilor stomatologi, limonada trebuie preparată întotdeauna cu apă rece. În caz contrar, dacă limonada se va face cu apă caldă, vor exista șasne mari să se erodeze și mai mult smalțul danturii. De asemenea, se recomandă consumul cu moderaţie de băuturi răcoritoare, limonadă, chiar şi apă carbogazoasă.

Iată câteva sfaturi utile:

  • încercaţi consumul lor cu paiul. În felul acesta acizii şi zahărul vor veni mai puţin în contact cu smalţul dentar;
  • clătiţi cu apă după ce le consumaţi;
  • aşteptaţi cel puţin 30 minute până vă periaţi dinţii.

Limonada este foarte bună pentru organismul uman, deoarece lămâia este plină de vitamina C, care ajută la detoxifierea organismului, contribuind indirect la arderea grăsimilor. De asemenea, lămâia calmează stomacul și are capacitatea de a echilibra sucurile gastrice.