Motivul pentru care Maria Ciobanu și Ion Dolănescu nu s-au căsătorit niciodată. Câți copii are artista

Maria Ciobanu a avut o viață amoroasă tumultuoasă. Cea mai cunoscută relație a ei a fost cu regretatul Ion Dolănescu, cu care are și un copil, pe Ionuț. Cei doi nu au putut niciodată să se căsătorească, cu toate că au trăit o frumoasă poveste de dragoste.

28 dec. 2023, 09:29
Motivul pentru care Maria Ciobanu și Ion Dolănescu nu s-au căsătorit niciodată. Câți copii are artista

Maria Ciobanu este una dintre cele mai îndrăgite interprete de folclor de la noi. Deși are o carieră impresionantă, cântăreața a avut o viață amoroasă tumultuoasă.

Maria Ciobanu a fost căsătorită de două ori și are trei copii din relații diferite. Primul soț cu acte al Mariei Ciobanu a fost un artist, pe nume Florea Burnea. Din rodul iubirii lor a rezultat o fată, Camelia. Dar în momentul în care cântăreața s-a măritat cu el, ea mai avea o fată,  pe Leontina (Văduva), al cărei tată era din satul natal al Mariei Ciobanu, scrie ego.ro.

L-a cunoscut pe Ion Dolănescu, alături de care a trăit o poveste de dragoste ca în filme. Rodul iubirii lor a fost Ionuț Dolănescu. Doar că atât Maria Ciobanu, cât și Ion Dolănescu erau căsătoriți cu altcineva la momentul când formau un cuplu. El era implicat într-un mariaj cu o femeie mai mare decât el cu 20 de ani pentru a beneficia de buletin în București. Și cu toate că a iubit-o mereu pe Maria Ciobanu, a refuzat să divorțeze de Iustina Băluțeanu.

Citește și: Cine a convins-o pe Andreea Bănică să pozeze în Playboy: „Am acceptat datorită lor. Au încercat să-mi explice beneficiile”

Dar chiar dacă nu s-au putut căsători civil, Ion Dolănescu și Maria Ciobanu s-au cununat religios, în anul 1971.

”Tata a rămas văduv. Eu nu mai știu exact când a murit Iustina Băluțeanu, dar tata întotdeauna a vorbit foarte frumos de ea. L-a ajutat mult de tot. Spunea că e o doamnă. S-a căsătorit cu ea pentru buletinul de București. În acea perioadă, în comunism, buletinul de București se obținea greu pentru cei care veneau din afara lui. Tata nu a divorțat de Iustina, care era mai mare ca el cu 20 de ani”, a povestit Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al lui Ion Dolănescu.

Citește și: Dorian Popa, Crăciun în familie, după zece ani! Cum a fost răsfățat artistul. ”Ăștia suntem!”

Pentru ca Ionuț, fiul său cel mare al artistului, să îi poată purta numele, Ion Dolănescu l-a dat în judecată pe soțul Mariei Ciobanu.

”El nu a putut să se căsătorească cu Maria Ciobanu, atunci când au făcut nuntă. Tata era căsătorit cu Iustina, iar Maria era căsătorită cu tatăl Cameliei, cel de-al doilea copil al domniei sale. Și tot de aceea, Ionuț când s-a născut avea numele de Burnea. Ionuț Burnea, nu Dolănescu. Și tatăl meu a trebuit să-l dea în judecată pe fluierașul Burnea de la Ansamblul Ciocârlia, ca Ionuț să îi poată purta numele”, a mai declarat Dragoș.

Dragoș Dolănescu este fiul cel mic al lui Ion Dolănescu dintr-o relație a artistului cu o studentă la Medicină, în Cluj-Napoca, care se stabilise în București pentru el.

De partea cealaltă, Maria Ciobanu are trei copii, pe Leontina Văduva (62), Camelia Ciobanu (55) și Ionuț Dolănescu (51). Leontina Văduva este o soprană cunoscută în Franța, dar în tinerețe a cântat muzică populară, la fel ca mama ei. Camelia Ciobanu, fiica mijlocie a Mariei Ciobanu, locuiește împreună cu mama sa în Statele Unite. Ionuț Dolănescu este căsătorit cu Doina Dolănescu, artistă la fel ca soțul ei, și au împreună doi băieți, pe Iancu Nicolae și pe Vlad.