Motivul pentru care nu este bine să depozitezi detergenții sub chiuvetă. Specialiști au tras un semnal de alarmă

Aproape fiecare persoană din România depozitează sub chiuvetă detergenți și alte tipuri de produse de curățenie. Din păcate aceasta alegere nu este absolut deloc fericită și te poate costa scump. Specialiștii au dezvăluit motivul pentru care acet obicei nu este deloc bun.

27 sept. 2023, 22:40
Motivul pentru care nu este bine să depozitezi detergenții sub chiuvetă. Specialiști au tras un semnal de alarmă
Motivul pentru care nu este bine să depozitezi detergenții sub chiuvetă. Specialiști au tras un semnal de alarmă

Spațiul de depozitare devine adesea o problemă, mai ales în apartamente. Astfel, sub chiuvetă, mai ales sub cea din bucătărie, poate părea o opțiune atractivă pentru a ascunde diverse produse, dar există anumite avertismente de la experți pe care ar trebui să le iei în considerare.

Citește și: Vaccinarea la chiuvetă face noi victime! Medic din Dolj, trimis în judecată pentru falsificarea a 926 de certificate de vaccinare anti-COVID-19

Spațiul de depozitare sub chiuvetă este extrem de valoros, mai ales în locuințele mici, unde spațiul este limitat. Cu toate acestea, nu ar trebui să depozitezi orice în acest dulap.

De exemplu, specialiștii avertizează împotriva depozitării detergenților puternici în apropierea țevilor de scurgere, deoarece aceștia pot deveni periculoși în caz de contact accidental.

De asemenea, este un risc pentru familiile cu copii sau animale de companie, deoarece aceștia pot avea acces ușor la aceste substanțe chimice. Prin urmare, se recomandă depozitarea acestor produse într-un loc dedicat special, în afara îndemânării acestora.

Ce lucruri nu ar trebui depozitate sub chiuvetă

Recipientele din plastic

Caserolele, bolurile și alte obiecte în care se depozitează mâncarea nu ar trebuie nici ele să stea sub chiuvetă. Umiditatea și scurgerile de apă le pot deteriora și nu vor mai fi sigure pentru a pune în ele alimente.

Electrocasnice mici

Umiditatea și electricitatea nu fac casă bună împreună. Aceasta poate provoca coroziune și poate deteriora conexiunile electrice delicate, plus că poate crea un pericol dacă aparatul pe care îl conectezi are umiditate oriunde în unitate, vizibilă sau nu.

Orice lucru absorbant

Nici prosoapele de hârtie, pungile de hârtie pentru cumpărături, buretele sau hârtia igienică nu ar trebui să stea aici, iar asta din cauza mediului umed. Așadar, alege să pui în altă parte aceste articole, undeva unde pot rămâne uscate.

Hrana pentru animalele de companie

Umiditatea afectează calitatea hranei pentru animale dacă este ținută sub chiuveta de la bucătărie. Dacă nu ai de ales, pune-o într-un recipient închis ermetic, din motive de miros și de igienă.

Orice substanță inflamabilă

Aceste tipuri de substanțe trebuie păstrate în locuri sigure, departe de pericole. Așadar, evită să ții sub chiuvetă alcool, spray-uri, nici măcar ulei de gătit. Se poate scurge apa pe ele și se pot produce accidente neplăcute.

Citește și: Delia și-a umilit o fană pe Internet. Cuvintele jignitoare adresate de artistă: „Vezi că nu ai terminat de spălat vasele alea din chiuvetă”