Motivul pentru care oamenii nu mai sunt așa de entuziasmați anul acesta de sărbătorile de iarnă. Unul din trei români ar anula Crăciunul

Mai este puțin și vine Crăciunul, însă lumea este din ce în ce mai tristă. Dacă în alți ani sărbătorile de iarnă erau un motiv de bucurie, acum lucrurile stau complet diferit. Unul din trei români ar anula Crăciunul.

08 dec. 2022, 16:55
Motivul pentru care oamenii nu mai sunt așa de entuziasmați anul acesta de sărbătorile de iarnă. Unul din trei români ar anula Crăciunul

Scumpirile din ultimul timp i-au făcut pe români să fie din ce în ce mai triști. Cum vești bune nu se anunță prea curând, oamenii și-au pierdut complet speranța.

Unul din trei români ar anula Crăciunul

Cei care locuiesc la sate se tem de vremurile care vin și se întreabă zilnic dacă anul acesta vor face față cheltuielilor. Au uitat complet de magia Crăciunului, sunt lipsiți de visuri și tot mai triști.

„Toate sunt scumpe, de la o zi la alta, toate…”, povestește un român coform realitatea.net

Este realitatea cu care românii se confruntă în ziua de azi. Mulți dintre ei se tem că anul acesta nici măcar nu vor mai avea ce să pună pe masă. Adio anilor în care mesele festive erau pline de bunătăți, iar gospodinele pregăteau tot felul de preparate delicoase.

Citește și : Bucatele de Crăciun de pe mesele românilor, delicioase dar grele pentru ficat. O singură felie dintr-un fruct te salvează de probleme majore

Situația este cu atât mai gravă, cu cât patru din cinci părinți se tem că nu vor putea să-și acopere costurile pentru încălzire în această iarnă, iar bătrânii se îngrijorează tot mai des din cauza faptului că au pensii foarte mici.

Citeşte şi : Care este alimentul care va costa dublu de Crăciun. E nelipsit de pe mesele românilor

Carnea de porc se scumpește de sărbători

Alimentul nelipsit de pe mesele românilor se va scumpi în preajma sărbătorilor. Românii nu vor mai avea mese îmbelșugate ca în alți ani.

„În România producem doar 20-25% din consumul naţional de carne de porc proaspătă. Suntem şi mai îngrijoraţi pentru că de fiecare dată când apar urgenţe de secetă, furajul se scumpeşte. Dacă nu reuşim să acoperim costurile, multe firme vor da faliment”, spune Ioan Ladosi, preşedintele Asociaţiei Române producători de porci (Apcpr).