Care este alimentul care va costa dublu de Crăciun. E nelipsit de pe mesele românilor

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar românii sunt foarte îngrijorați din cauza scumpirilor în masă. Unul dintre alimentele care nu lipsește de pe mesele românilor, de Crăciun, va avea un preț dublu față de anul trecut.

24 oct. 2022, 19:46
Care este alimentul care va costa dublu de Crăciun. E nelipsit de pe mesele românilor

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar românii sunt foarte îngrijorați din cauza scumpirilor în masă. Românii se arată din ce în ce mai îngrijorați de scumpirile din ultima perioadă, așa că se gândesc cu îngrijorare la ce va urma și au toate motivele să fie așa. Alimentul cel mai iubit de români va costa dublu față de anul trecut.

Care este alimentul care va costa dublu față de anul trecut

Asistăm la o creștere explozivă a pețurilor și din câte se pare nu mulți se vor bucura anul acesta de mese îmbelșugate. Spunem asta pentru că că, în prezent, plătim 30 de lei pentru un kilogram de mușchi de porc, în preajma sărbătorilor de iarnă vom plăti 60 de lei, mai exact dublu. Se întâmplă acest lucru din cauza scumpirilor la energia electrică, furajelor, dar și a pestei porcine africane. Fermierii iau atitudine și spun că este cazul ca autorităție să ia măsuri drastice în această situație.

Ce spun fermierii despre situația actuală

„Este prețul care există astăzi pe piață în Germania, în Italia, în magazinele din Uniunea Europeană, majoritatea țărilor. Prețul la un kilogram de ceafă sau de cotlet este în jurul 10 euro, ceea ce înseamnă 50 de lei cu plus, minus. Doar că la noi minusul de carne care există pe piață se va accelera și putem trece de 10 euro kilogramul de ceafă și de cotlet. România mai produce astăzi 15% din carnea de porc. Dar și acest procent se va diminua în mod drastic datorită faptului că pesta porcină în continuare face ravagii în țara noastră. Citeam că din 280 de porci mistreți împușcați, 39 au fost pozitivi și asta înseamnă că aceștia infectează în continuare. Pe de altă parte, dacă nu se intervine la prețul  resurselor pe care noi le folosim în creșterea animalelor, că-i porc, că-i vită și așa mai departe, ne duce vrând-nevrând, în alte condiții. Nu reușim să rezistăm. Ar trebui să intervină statul”

, a declarat un fermier pentru Antena 3.

Din câte se pare nu vin zile prea fericite pentru români, iar festinul care era odinioară pentru mulți va rămâne doar o amintire în contextul în care ne confruntăm cu facturi uriașe la energie și cu scumpirea multor alimente de bază.

Citește și:Daniela Crudu urmează să fie mamă! Cine este tatăl copilului: „E un băiat care e cuminte, e potrivit pentru mine”

Citește și:Bărbații întorceau capul după ea în anii 90. Cine este vedeta care făcea furori. Îți mai aduci aminte de ea?