Motivul pentru care să lași geamul deschis când plouă afară. Obiceiul care te poate scăpa de toate problemele

În cazul în care și ție îți place să simți mirosul ploii, când deschizi geamul, află că e unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru organism, dar și pentru psihic.
Filip Stan
19 ian. 2024, 22:55
Motivul pentru care să lași geamul deschis când plouă afară. Obiceiul care te poate scăpa de toate problemele

Dacă ai obiceiul de a închide fereastra când afară plouă, află că nu este un obicei tocmai bun, potrivit specialiștilor. Ar trebui să ții geamul deschis într-o asemenea situație, fiindcă beneficiile sunt numeroase. Ba mai mult, vei scăpa și de problemele care îți dau bătăi de cap.

Citește și Urgia albă pune stăpânire pe Europa! Ce este zăpada de bere și unde lovește

Există multe persoane care închid fereastra când afară plouă de teamă să nu le intre apă în casă sau de frica fulgerelor și a tunetelor.

Acestea din urmă sunt prezente în special în anotimpul de vară.

Dar, după ce vei afla efectele ploii asupra interiorului locuinței, îți vei schimba obiceiul.

Ploaia, un remediu pentru suflet

Potrivit oamenilor de știință, ploaia are efecte terapeutice, iar picăturile se aud mai bine când geamul este deschis sau întredeschis, iar mintea ta se va limpezi.

Te vei relaxa și îți vei oxigena creierul. De asemenea, sunt persoane care meditează când afară plouă.

Ar trebui să știi și că ploaia curăță aerul din casă. Porii pe care îi elimină absorb dioxidul de carbon din încăpere, care va rămâne oxigenată și va lăsa un loc liber energiilor pozitive, noi, iar abundența va fi predominantă și veți avea o stare de fericire continuă, potrivit Playtech.ro.

Unii specialiști în dezvoltare personală, de pilă, Andreea Raicu, recomandă ascultarea ploii ori de cât ori se ivește ocazia.

Vedeta spune că cel mai bine e să nu fugi de ploaie, pentru că ea îți calmează sufletul și este și un moment ideal pentru a te ruga.

„Ploaia este cea care calmeaza sufletul si asaza in ordine gandurile. Este cea care face o conversatie dintre doua persoane sa devina intima si profunda. Pe timp de ploaie, oamenii sunt mai seriosi in deciziile pe care le iau, in planurile pe care le fac si visurile pe care le au.

Ploaia se imbina perfect cu rugaciunea si cu meditatia. Ploaia este impunatoare atunci cand o privesti cum cade printre cladirile mari dintr-un oras, este fermecatoare atunci cand o privesti de pe prispa casei taranesti, este fascinanta atunci cand cade in mare si uda nisipul si este hrana pentru suflet atunci cand o privesti dintr-o cabana la munte (…)

Ori de cate ori ai o intalnire pe timp de ploaie, invata sa iti conectezi sufletul si mintea la ploaie. Las-o sa iti ofere ce are ea mai frumos de oferit!

Las-o sa vindece ce are de vindecat, las-o sa implineasca ce are de implinit! Si acum, sincer… ploaia este doar de cateva ori pe an, nu este o stare permanenta. De ce sa ne petrecem timpul fiind suparati pe ploaie?”, notează Andreea Raicu, pe blogul său.

Citește și Urgia albă mătură din nou România! Elena Mateescu anunț de ultimă oră despre cum va fi vremea în următoarele zile

Pe lângă cele prezentate de mai sus, dacă afară plouă poți să citești o carte pentru că va fi mai plăcut cu fereastra deschisă.

De altfel, și dacă te îmbraci bine și îți iei o umbrelă, ai putea să mergi prin ploaie, asta în sezonul cald, fiindcă îți întărești imunitatea.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!