Motivul pentru care să pui verdețurile la congelator. Toate gospodinele trebuie să știe acest secret

Gospodinele iscusite pun de cu toamna verdețuri proaspete în pachețele, pe care apoi le depozitează în congelator pentru iarnă.

08 feb. 2022, 11:26
Motivul pentru care să pui verdețurile la congelator. Toate gospodinele trebuie să știe acest secret

Motivul pentru care să pui verdețurile la congelator. Puțini știu însă care e adevăratul motiv pentru care trebuie să consumi verdețurile congelate și nu pe cele uscate și deshidratate.

Motivul pentru care să pui verdețurile la congelator. Toate gospodinele trebuie să știe acest secret

Pachețelele puse la congelator își conservă toate vitaminele, toți nutrienții și acizii benefici, chiar dacă le ții la congelator 6 sau 12 luni. Poți  păstra punguțe cu mărar și 2 ani, iar la decongelare vor mirosi la fel de bine ca la început. Spre deosebire de verdețurile uscate și deshidratate, care își pierd aproape complet aroma, precum și o parte din vitamine, verdețurile congelate nu își pierd proprietățile și parfumul îmbietor.

Pentru sezonul rece, poți pune la păstrat pătrunjel, mărar, leuștean, coriandru, cimbru, busuioc, ceapă verde, mentă sau rozmarin.

Verdețurile se curăță bine în jeturi de apă rece, să nu mai existe particule de praf sau larve de insecte pe ele. Apoi se sterg ușor cu șervețele de hârtie să se absoarbă toate picăturile de apă. Nu se lasă la uscat, pentru că își pierd o parte din aroma lor specifică și din calitățile curative.

Imediat după ce au fost uscate cu șervețele, se îndepărtează codițele dure și groase și se păstrează doar frunzele sau crenguțele tinere și fragede.

Citește și: Pericolul ascuns din frigider. Toate gospodinele trebuie să știe asta. Raftul în care găsim și 8.000 de bacterii pe centimetrul pătrat!
 

O altă metodă foarte bună să faci verdețuri congelate este să le pui în ulei, în cutii pentru cuburi de gheață.

Congelarea în ulei, fie el de floarea soarelui sau de măsline, este indicată nu doar pentru că se păstrează foarte bine și culoarea, și toate proprietățile benefice ale ierburilor aromatice, dar mai ales pentru că pot fi folosite la orice mâncare. Singurele frunze care nu pot fi puse la congelator în ulei sunt cele de mentă, care și-ar pierde aroma specifică.

Citește și: Substanța găsită în alimente, care e de sute de ori mai dulce decât zahărul. Un neurochirurg celebru atrage atenția: Poate duce la epuizarea și distrugerea neuronilor!