Motivul pentru care se dăruiesc trandafiri roșii de Valentine’s Day. Orice român trebuie să țină cont de acest lucru

E cunoscut faptul că trandafirii roșii sunt de departe simbol al iubirii. Aceste flori sunt oferite de parteneri iubitelor în ocazii speciale.

10 feb. 2022, 10:02
Motivul pentru care se dăruiesc trandafiri roșii de Valentine’s Day. Orice român trebuie să țină cont de acest lucru

Motivul pentru care se dăruiesc trandafiri roșii de Valentine’s Day. Trandafirii roșii sunt oferiți mai ales de Valentine’s Day. Puțini știu însă ce legătură este între sărbătoarea care a devenit populară și în România și frumoasele flori.

Motivul pentru care se dăruiesc trandafiri roșii de Valentine’s Day. Orice român trebuie să țină cont de acest lucru

Trandafirii roșii sunt dați de multe ori chiar și la prima întâlnire în semn de respect și simbolizează iubire. De ziua îndrăgostiților bărbații oferă trandafiri roșii iubitelor din aceleași motive. Iată de ce aceste flori sunt asociate cu semn al dragostei.

„Unele povești spun că primul trandafir roșu a fost creat atunci când zeița greacă Afrodita a fost înțepată de un spin al unui trandafir alb, făcând ca floarea să devină roșie din cauza sângelui. Alții spun că primul trandafir roșu a crescut pe pământul unde Adonis, iubitul Afroditei, a murit și lacrimile zeiței au căzut”, a declarat folclorista Sara Cleto, notează MentalFloss.

Trandafirul roșu a fost asociat cu dragostea și pasiunea de mii de ani. În mitologiile greacă și romană, trandafirii sunt adesea legați de Afrodita și Venus, zeițele iubirii. În 1794, poetul scoțian, Robert Burns și-a comparat dragostea cu floarea în frumoasa sa poezie ”Trandafirul Roșu”. În Europa, în timpul epocii victoriene, spectacolele publice pe tema dragostei nu erau extrem de apreciate, iar trandafirii roșii de ep scenă erau folosiți să trimită mesaje subminale de iubire. Și în ”Alice în Țara Minunilor” regina inimilor îi iubește atât de mult încât grădinarii ei care pictau trandafiri în culoarea roșie, de teamă că își vor pierde capul dacă s-ar fi descoperit că au fost  plantați din greșeală trandafiri albi!

Citește și: De ce florile pe care le oferim cadou trebuie să aibă număr impar? Ce ascund regulile de bună purtare
 

Până în prezent, dăruirea unui trandafir roșu rămâne modalitatea perfectă de a exprima dragostea  și afecțiunea. În timp ce este, în mare măsură, imposibil să se găsească coerență în simbolismul florilor, pe măsură ce sensul se schimbă în timp, trandafirul roșu este unul dintre puținele exemple cu un înțeles durabil și universal – iubirea.

Citește și: Ingrijire trandafiri. Cum sa pastrezi mult timp trandafirii taiati fara sa se ofileasca. 8 tehnici populare testate. Afla care din ele functioneaza