Motivul pentru care şeful clanului Cordunenilor ar putea ieşi din închisoare. Cum a plătit un hacker să intre în laptopul soţiei

Șeful clanului Corduneanu se va întoarce acasă din detenţie anul acesta, susțin surse judiciare, pentru Cancan.ro. Costel Corduneanu a fost închis pe 30 ianuarie, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, însă el ar putea eliberat după ispășirea a mai puțin de un an de închisoare.

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 06:22
Motivul pentru care şeful clanului Cordunenilor ar putea ieşi din închisoare. Cum a plătit un hacker să intre în laptopul soţiei

Zilele trecute, șeful Cordunenilor a testat terenul și a formulat deja o cerere de eliberare condiționată, chiar dacă au trecut abia patru luni și jumătate de la încarcerare.

„Respinge, ca nefondată, cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Corduneanu Constantin, deţinut în Penitenciarul Drobeta Tr. Severin . Fixează termen pentru reînnoirea cererii sau formularea propunerii de liberare condiţionată, după data de 05.08.2020”, au stabilit judecătorii.

Motivul pentru care Costel Corduneanu ar putea fi eliberat atât de repede este perioada de arest preventiv petrecută în 2010, în timpul judecării dosarului în care a fost, în cele din urmă, condamnat. Liderul interlopilor din Iași a stat atunci în arest un an și trei luni și, acum, din cei trei ani de închisoare i se scade acea perioadă.

Beneficiind și de recursul compensatoriu, dacă nu va fi implicat în incidente în penitenciar, Corduneanu ar putea fi eliberat după executarea a două treimi din pedeapsă, adică în august anul acesta. 

Costel Corduneanu a fost găsit vinovat de infracţiuni informatice, mai exact pentru că a plătit un hacker să îi spioneze laptopul fostei neveste, pentru a descoperi dacă aceasta face sau nu videochat. E singura condamnare primită de interlop într-un dosar în care mai multe fapte de trafic de persoane și lipsire de libertate s-au prescris.

Este vorba de dosarul în care justiția română a judecat pentru fapte de crimă organizată 27 de membri ai clanului Corduneanu, doar cinci dintre ei primind însă condamnări, în ianuarie 2020, din cauza prescrierii faptelor.

Citeşte şi: Bărbat cu o sabie, împuşcat mortal de un poliţist în misiune. Totul a fost filmat cu camera VIDEO