Motivul pentru care tot mai mulți tineri suferă atacuri de cord! Medicii aruncă bomba

În ultima vreme, tot mai mulți tineri sub 40 de ani au suferit atacuri de cord. Medicii sunt în alertă și spun că stilul de viață dezechilibrat este unul dintre motivele care duc la apariția atacului de cord.

05 mart. 2024, 09:18
Motivul pentru care tot mai mulți tineri suferă atacuri de cord! Medicii aruncă bomba
Motivul pentru care tot mai mulți tineri suferă atacuri de cord!

Motivul pentru care tot mai mulți tineri suferă atacuri de cord! Atacul de cord vine ca urmarea unei pierderi bruște a fluxului de sânge către o parte a inimii. De obicei, acest lucru se întâmplă din cauza unei blocării unei artere coronariene.

Citește și Ce este astenia de primăvară! Medicul Mihail Pautov explică cum putem să scăpăm de ea instant

Motivul pentru care tot mai mulți tineri suferă atacuri de cord!

”Între 10 și 20 la sută dintre pacienții mei cu atac de cord au sub 40 de ani (…) În Statele Unite, datele arată că aproximativ unul din cinci pacienți cu atac de cord are sub 40 de ani. Când eram medic rezident, era extrem de rar să vezi tineri – majoritatea pacienților erau fumători în vârstă de 50 și 60 de ani”, a declarat doctorul Martin Lowe, cardiolog consultant la Spitalul St. Bartholomew și Spitalul Portland, din Londra.

De aceiași părere este și Doctorul Joe Mills, cardiolog consultant la Spitalul de Inimă și Torace din Liverpool, care spune că acest lucru se întâmplă de mai bine de cinci ani.

„Am observat tendința ca tinerii aflați la mijlocul vârstei de 20 de ani să aibă atacuri de cord, în special în ultimii cinci ani”, a declarat Doctorul Joe Mills.

Medicul Martin Lowe a subliniat că mai mulți factori sunt de vină pentru atacurile de cord, inclusiv o dietă necorespunzătoare și obezitatea, un stil de viață sedentar, creșterea numărului de tineri care dezvoltă diabet de tip 2 (care este asociat cu sânge mai gros și mai vâscos și care crește riscul de cheaguri de sânge și, în consecință, de atacuri de cord), fumatul și consumul de alcool.

De asemenea, doctorul avertizează că și obezitatea duce adesea la hipertensiune arterială, care poate pune o presiune suplimentară asupra arterelor și inimii, iar apneea de somn (modele dezordonate de respirație pe timp de noapte care determină oprirea temporară a respirației) poate duce, de asemenea, la formarea de cheaguri de sânge.

„În general, trăim cu toții cu stres, dar acesta poate declanșa un atac de cord sau o schimbare a ritmului cardiac la unele persoane, iar la altele nu. Am observat o creștere uriașă a problemelor de ritm cardiac datorată stresului”, a mai spus medicul Lowe.

Citește și Explozie a cazurilor de pneumonie în România