Motivul pentru care Victor Ponta și Daciana Sârbu au înfiat o fetiță, deși aveau doi copii: „Eram pregătiți pentru orice”

Motivul pentru care Victor Ponta și Daciana Sârbu au înfiat o fetiță, deși aveau doi copii. Politicianul a anunțat în anul 2020, în cadrul emisiunii "40 de întrebări cu Denise Rifai", că are trei copii și nu doi, așa cum se știa inițial. Acesta a precizat că el, împreună cu soția sa au înfiat o fetiță, pe nume Maria.

07 dec. 2023, 15:39
Motivul pentru care Victor Ponta și Daciana Sârbu au înfiat o fetiță, deși aveau doi copii: „Eram pregătiți pentru orice”
Motivul pentru care Victor Ponta și Daciana Sârbu au înfiat o fetiță

Motivul pentru care Victor Ponta și Daciana Sârbu au înfiat o fetiță. Maria a fost alegerea lor pentru că Daciana a simțit o asemănare notabilă cu Victor Ponta. „Când am văzut-o prima dată am spus că este o asemănare mult prea evidentă și îi râdea toată fața. Am zis că e un copil vesel. Le-am și spus că nu vreau să mai vedem pe altcineva. Am găsit un chip comun care radia bucurie și așa este. Este cel mai vesel copil”, a mărturisit Daciana.

Daciana Sârbu a ținut să precizeze și că: „Nu am avut criterii. Dosarul există şi această cerere în care spui vârsta şi alte lucruri. Noi ne-am dorit să fie fată și atât. Noi ne-am îndreptat spre copiii greu adoptabili pentru că nu a contat nici ce probleme au avut, nici de ce erau pe acea listă.

Eram pregătiți pentru orice fel de copil, nu ne-am dorit un copil perfect, o situație ideală. Ne-am dorit să putem să oferim iubire, pentru că aveam de oferit și trecând prin câte am trecut noi, așa ca familie, nu am considerat că o situație dificilă ar fi fost imposibil de dus.

Citește și: Cum arată acum Maria, fetița adoptată de Victor Ponta și Daciana Sârbu? Micuța are deja 8 anișori

Motivul pentru care Victor Ponta și Daciana Sârbu au înfiat o fetiță

Decizia de a adăuga un nou membru la familia lor a fost luată în urma unui consiliu de familie, în care și copiii biologici ai cuplului, Andrei și Irina, și-au exprimat dorința de a avea o soră.

Andrei a spus că ‘Sigur, sunt pregătit să îi dau camera mea’. Irina a spus că vrea să fie fată ca să aibă o parteneră și să nu îi dăm camera ei. Ea și-a dorit foarte mult o soră și era fericită„, a povestit Daciana Sârbu.

Procesul de adopție a fost unul anevoios, dar cuplul a ales să adopte un copil din lista celor greu adoptabili. Daciana a subliniat că nu căutau perfecțiune, ci să ofere iubire și sprijin, fiind pregătiți să facă față oricăror provocări.

Adaptarea Mariei la noua familie a presupus eforturi considerabile, iar procesul a fost dificil pentru ambele părți. Copila a avut nevoie de terapeuți pentru a depăși dificultățile anterioare adopției. „Adopția e ca un pelerinaj, mergi în genunchi, într-o luptă cu tine și cu tot ce ți s-a întâmplat și ai crezut până atunci„, a subliniat Daciana Sârbu, recunoscând că au existat momente de îndoială și că sprijinul lui Victor Ponta și al unui psiholog au fost esențiale în această călătorie.