Motivul real pentru care Dana Budeanu a rupt colaborarea cu Pro TV: „Mi s-a spus să-mi cer scuze public”

În urmă cu câţiva ani, Dana Budeanu putea fi văzută în mod constant la Pro TV, unde prezenta rubrica Verdict, în care aborda zona de stil. La un moment dat, însă, între ea şi postul TV a intervenit o ruptură bruscă.

20 iun. 2022, 09:26
Motivul real pentru care Dana Budeanu a rupt colaborarea cu Pro TV: „Mi s-a spus să-mi cer scuze public”

Dana Budeanu era o prezenţă constantă în emisiunea Vorbeşte Lumea, de la Pro TV, unde prezenta rubrica Verdict. În 2019, însă, o postare controversată făcută pe pagina personală de Facebook referitoare la asociația ,,Dăruiește viața” a dus la sfârşitul colaborării. Mai exact, Dana Budeanu postase un mesaj jignitor cu privire la proiectul #noifacemunspital, preluat şi distribuit şi de primarul Gabriela Firea. Gestul edilului a scandalizat opinia publică, stârnind critici din partea cetăţenilor, a jurnaliştilor şi oamenilor obişnuiţi care donaseră pentru spitalul de Oncologie care se construieşte lângă Marie Curie.

În emisiunea lui Cosmin Prelipceanu de la Digi 24, Firea şi-a asumat postarea şi a susţinut că Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, iniţiatoarele proiectului ,,Dăruiește viața”,  sunt doar „o interfaţă“ şi sunt „împinse în faţă“, iar în spatele ONG-ului stă de fapt fostul ministru al sănătăţii Vlad Voiculescu, pe care primarul general îl acuză că „îşi face campanie electorală pentru alegerile locale“ şi „s-a opus transplantului în România“.

Citeste si Dana Budeanu intervine în scandalul premierii elevilor la sfârşit de an şcolar: Jos laba de pe premianţi. Nu e nimeni afectat ca nu ia coroniţă, doar voi adulţii neterminaţi

Întotdeauna am încurajat investiţiile în domeniul de sănătate, şi în domeniul public, şi în domeniul privat. Ce mă deranjează însă este manipularea şi ipocrizia şi faptul că o anumită persoană îşi face campanie pentru alegerile locale de la anul transmiţând informaţii parţiale, ca să nu spun eronate. Niciodată, sub nicio formă nu am avut un cuvânt nepotrivit, ba dimpotrivă, faţă de persoanele sau instituţiile care donează în general, care sponsorizează în beneficiul unui domeniu, mai ales cum este un domeniu vital ca sănătatea“, a spus primarul general.

De ce a rupt Dana Budeanu colaborarea cu Pro TV: „Mi-au cerut să-mi cer scuze public”

Creatoarea de modă a explicat ulterior că, de fapt, „nu a avut niciodată contract cu Pro TV” și că nici nu ar fi fost remunerată pentru rubrica Verdict.

Colaborarea cu Pro TV a fost una perfectă până la sfârşit. În urma unei discuţii extrem de civilizate şi relaxate cu reprezentanţii Pro TV, în care datorită presiunilor imense la care au fost supuşi, mi s-a înaintat rugămintea de a-mi cere „scuze public”, în legătură cu postarea care a schimbat cursul istoriei României, nu am fost de acord şi atât! Nimic mai mult!”, a spus Dana Budeanu pe Facebook. Creatoarea de modă a susţinut că postarea controverstă a fost supusă „interpretărilor şi manipulărilor”.

Citeste si Dana Budeanu, replici dure în direct cu George Simion. „Ce a făcut AUR de când a ajuns la putere pentru acești oameni?”