Motivul real pentru care Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat, deși BOR susține campania de imunizare

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a explicat de ce Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului, chiar dacă susține campania de imunizare.

27 iul. 2021, 10:43
Motivul real pentru care Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat, deși BOR susține campania de imunizare

Motivul real pentru care Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat. Liderul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în vârstă de 70 de ani, nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului. După ce vicepremierul Dan Barna a declarat că va propune ca Biserica Ortodoxă să devină partener în campania de vaccinare, pentru ca preoţii să transmită mesaje în acest sens, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a vorbit despre acest subiect.

Motivul real pentru care Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat

„Nu s-a vaccinat pentru că are un profil medical personal și pentru că s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său”, a explicat purtătorul de cuvânt, referindu-se la faptul că Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat. Vasile Bănescu a adăugat că ÎPS Daniel a reflectat la „caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptulul că acesta este un drept, nu o obligație”. „Dacă va decide să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta”, a mai precizat Vasile Bănescu.

Patriarhul Daniel, decorat de președintele Iohannis chiar de ziua lui VIDEO

Pe de altă parte, Biserica Ortodoxă Română susține campania de vaccinare împotriva Covid-19. „Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni. În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la vaccinare. Opțiunea pentru vaccinare trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremismelor”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al BOR.