Motivul revoltător pentru care un român s-a trezit cu rezervarea anulată la un hotel din Olanda. Ce motive au invocat olandezii

Un cercetător din România a povestit pe rețelele sociale umilința prin care a trecut după ce a rezervat o cameră de hotel în orașul Tilburg, Olanda. Reprezentanții hotelului i-au anulat rezervarea, explicându-i într-un mesaj că nu mai primesc cetățeni români.

02 apr. 2023, 15:26
Motivul revoltător pentru care un român s-a trezit cu rezervarea anulată la un hotel din Olanda. Ce motive au invocat olandezii

Un turist din România susține că un hotel din Tilburg, Olanda, l-a umilit și a refuzat să-l cazeze pentru că ar fi român.

„Discriminare în inima UE. Astăzi călătoream spre Tilburg, Olanda, și am rezervat o cameră de hotel prin Booking. Hotelul mi-a confirmat rezervarea și apoi mi-a trimis mesajul de mai jos. Este revoltător! Am călătorit prin lume de la est la vest și de la nord la sud și nu am întâlnit niciodată o astfel de atitudine nerușinată. Aceste persoane nu ar trebui să fie implicate în activități din domeniul ospitalității”, a scris cercetătorul român pe Facebook.

Citește și: Cum a fost pedepsit un șofer român care a gonit pe șoselele din Olanda? Depășise limita de viteză cu 38 de km/oră

Bărbatul a atașat și o captură cu mesajul primit de la hotel, în care i se precizează că are un acord cu municipalitatea din Tilburg, iar „cazarea noastră nu mai primește români”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandru Hegyi (@alexandruhegyi)

Citește și: Și Olanda a votat împotriva aderării României la Schengen, dar indirect! Lista companiilor olandeze pe care românii au început să le boicoteze

Românul a mai povestit că atunci când a întrebat reprezentanții hotelului despre mesajul primit, „mi-au spus că românii sunt implicați în activități ilegale, așa că m-au etichetat ca fiind un infractor doar pentru că am vrut să stau o noapte acolo în timp ce îmi vizitam niște prieteni din oraș. Ce va urma? Știți dacă pot intra în restaurante sau mă pot plimba pe străzi?” mai scrie acesta.

După postarea acestui mesaj pe Instagram, Alexandru Hegyi a primit un răspuns din partea unui consilier local din oraș, care a anunțat că va investiga această situație. Mai mult, acesta l-a încurajat pe român să depună o plângere la poliția din Tilburg ”deoarece acesta este un exemplu evident de rasism și este interzis de legea olandeză. Pot să te asigur că nu există niciun fel de înțelegere de acest gen cu municipalitatea”, a completat consilierul.