Explicaţia amuzantă a lui Dan Barna pentru episodul căderii ochelarilor din Parlament: „O întâmplare absolut banală. Nu avem protocol pentru aşa ceva, nu se întâmplă atât de des”

Vicepremierul Dan Barna a catalogat drept "o întâmplare absolut banală" momentul în care un angajat al Camerei Deputaţilor a fost chemat să-i ridice ochelarii. Liderul USR a spus că s-a gândit să ridice ochelarii după terminarea intervenţiilor din plen.

23 feb. 2021, 15:38
Explicaţia amuzantă a lui Dan Barna pentru episodul căderii ochelarilor din Parlament: „O întâmplare absolut banală. Nu avem protocol pentru aşa ceva, nu se întâmplă atât de des”

Dan Barna a dat explicaţii despre momentul în care un angajat al Camerei Deputaţilor a fost chemat să-i ridice ochelarii.

„Ochelarii îi pusesem pe aparatul de vot si au cazut de pe aparatul de vot si am asteptat sa se termine discursurile, ca sa nu le intrerup. Nu m-am repezit sa-i iau, nu ma reped in general. Colega mea a observat si ea si, incercand sa ma ajute, i-a facut semn colegului Valentin de la administratie, a venit, mi i-a dat, o intamplare de o banalitate fara margini. Nu m-am intors sa spun cuiva sa imi aduca ochelarii. Nu exista un protocol pentru cazut ochelarii, nu este un eveniment care se intampla atat de des incat sa avem un protocol pentru asta”, a spus Dan Barna la B1TV.

„Este o întâmplare absolut banală. Ascultându-l pe domnul Ciolacu, mi-au căzut ochelarii de pe pupitru și i-am lăsat acolo, gândindu-mă că o să-i iau în momentul în care se vor termina intervențiile, că mi se părea ciudat să mă ridic atunci. Am spus că oricum nu trec pe acolo parlamentari. Dar colega de alături a observat și a avut inițiativa să-i facă semn unui coleg din staff-ul Camerei (Deputaților – n.r.), pe care l-a rugat să vină să ridice ochelarii. Omul a venit, m-a întrebat unde sunt și i-am spus că sunt acolo, jos, în față. I-a luat, mi i-a dat și i-am mulțumit. Subiect încheiat”, a declarat vicepremierul Dan Barna, conform Mediafax.

Dan Barna a chemat un angajat al Camerei să-i ridice ochelarii. „Nu aveam nevoie permanent de ei”

Vicepremierul a explicat că ochelarii de vere nu sunt permanenți, iar acesta este motivul pentru care nu-i purta.

„Nu aveam nevoie permanent de ei. Stăteau pe pupitru, au alunecat… Chiar m-am gândit să nu-i uit și să plec fără să-i iau”, a menţionat Barna.

Dan Barna şi-a scăpat ochelarii pe jos, însă nu „şi-a pierdut energia” să se aplece să îi ridice. Tot momentul a durat 33 de secunde și s-a petrecut, luni, în Camera Deputaților în timp ce vicepremierul asculta, din banca rezervată Guvernului, discursul președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Discursul a fost transmis în direct pe mai multe canale de știri. Cadrul se deschide larg, îl cuprinde și pe Dan Barna, care, așezat la stânga lui Florin Cîțu, ascultă și privește concentrat către ochelarii pe care îi ține între degete.

Scena a fost însă sesizată de colega aflată în stânga vicepremierului. Care se întoarce și face un semn discret. Apoi încă unul. Un angajat al Camerei Deputaților se apropie, doamna îi explică ce s-a întâmplat. Dan Barna face și el un semn pentru a arăta unde sunt ochelarii. Acolo, jos, indică el cu un deget.  Omul trece prin spatele vicepremierului și, după câțiva pași, ochelarii sunt din nou în fața lui Dan Barna.

Marcel Ciolacu pare să observe mișcarea, se uită înspre masa Guvernului și își continuă discursul. „Partidul Social Democrat a dus România în Uniunea Europeană” 33 de secunde. Atât a durat din momentul în care Dan Barna a scăpat ochelarii din mână și până când angajatul Camerei i-a ridicat și i-a pus la loc, în fața sa.

Citeşte şi: De miercuri începe vaccinarea angajaţilor din învăţământ. Valeriu Gheorghiţă: 60.000 de persoane vor fi vaccinate până în 10 martie

Dan Barna  a comentat momentul şi pe Facebook: „Gâlceava ochelarului cu lumea”

„Știrea cu cea mai mare tracțiune despre ziua de ieri de la prezența premierului în Parlament pe tema bugetului pare să fie că mi-au căzut ochelarii de pe pupitru. Și întrucât sunt întrebat ce s-a petrecut acolo, relatez toată tărășenia.
Subsemnatul, acuzat public de delict de caracter, declar următoarele:
Ieri, în jurul orelor 17:20 mă aflam, neînsoțit, în banca alocată membrilor Guvernului din Plenul Camerei Deputaților. În dreapta mea se afla Premierul Florin Cîțu, iar în stânga o colegă, să-i spunem M. Prezența noastră era legată de o solicitare a PSD de a prezenta noua colecție de cartoane și butaforii colorate sub pretextul unei discuții, pretins serioase, despre buget. La momentul în care urmau să se petreacă faptele prezentei mărturisiri la microfon se afla, Marcel Ciolacu.
Discurs plictisitor, conținut puțin. Neglijent, stângaci și neatent mi-am așezat ochelarii aiurea pe aparatul de vot, iar ei au decis să facă o tumbă până jos.
„Ok”, mi-am zis. „Acolo să stați, dar să nu uit totuși să vă iau când se vor termina discursurile.” Colega M. însă, om simțitor și atent, observase și ea tumba ochelarilor și fără să i-o fi cerut, cu gândul amabil să mă ajute, l-a chemat pe colegul nostru Valentin, aflat în zonă, să-i recupereze. Omul a venit, m-a întrebat unde sunt și aici am săvârșit delictul moral pentru care fac prezentul autodenunț: i-am arătat cu mâna pe unde căzuseră ochelarii. I-a ridicat, mi i-a dat, i-am mulțumit, ne-am zâmbit și a plecat.
Înțeleg totuși că nu am făcut chiar bine și îmi pare rău de gestul meu. Le mulțumesc însă lui Valentin și M pentru că au dovedit că sunt oameni”.

https://www.facebook.com/DanBarnaUSR/posts/1060243561052607