Motoarele diesel, pe cale de dispariţie în Europa. Volvo trece la producţia de maşini electrice

Îndepărtarea Europei de motoarele diesel prinde viteză. Compania Volvo Cars a anunţat că următorul model de sedan – S60 – pe care îl lansează nu va fi produs şi în variantă diesel ci doar în variantă electrică.

17 mai 2018, 06:21
Motoarele diesel, pe cale de dispariţie în Europa. Volvo trece la producţia de maşini electrice

Noul model de sedan S60 va fi lansat în următoarele săptămâni şi va fi primul model al Volvo fără opţiunea de diesel, a transmis compania din Goteborg, Suedia.

În timp ce Toyota Motor şi Nissan Motor au decis să renunţe la motoarele diesel în contextul unei cereri scăzute, motoarele diesel au reprezentat 70% din businessul Volvo în Europa anul trecut. Pentru Toyota, a reprezentat doar 10%.

Viitorul nostru este electric şi nu vom continua să dezvoltăm o nouă generaţie de motoare diesel„, a transmis Hakan Samuelsson, CEO al Volvo. „Vom înlocui maşinile care au doar motor pe combustie internă cu versiuni hybrid pe bază de petrol ca o opţiune de tranziţie în drumul spre electrificare totală„.

Cererea pentru motoare diesel a scăzut de când compania Volkswagen a fost implicate în scandalul emisiilor care a devenit public în septembrie 2015.


loading...