Motociclistul japonez de Superbike Haruki Noguchi a murit la doar 22 de ani, într-un accident

Pilotul japonez de superbike Haruki Noguchi a murit la vârsta de 22 de ani, în urma rănilor grave suferite într-un accident la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul celei de-a patra etape a Asia Road Championship din Indonezia, au anunţat joi organizatorii.

17 aug. 2023, 11:43
Motociclistul japonez de Superbike Haruki Noguchi a murit la doar 22 de ani, într-un accident

Pilotul japonez de la SDG Honda Racing, care a terminat pe locul trei la Suzuka-8 Hours în această lună, a fost tratat pentru rănile suferite la centrul medical al circuitului internaţional Pertamina Mandalika.

„În ciuda celor mai bune eforturi ale personalului medical, Haruki a cedat din păcate în urma rănilor suferite pe 16 august”, au precizat oficialii Asia Road Championship într-un comunicat, prezentând condoleanţe prietenilor şi familiei pilotului.

Noguchi a fost supus unui tratament intensiv timp de trei zile la un spital din regiunea estică indoneziană Nusa Tenggara.

Cursa Asia Superbike 1000cc a fost anulată după incidentul din virajul 10.

Noguchi a pătruns pe scena motociclismului odată cu victoria din 2021 în categoria Superstock 600 la All Japan Road Racing Championships.

„Haruki a început să conducă o motocicletă la vârsta de cinci ani şi ne-a oferit multe emoţii şi bucurii”, au declarat părinţii săi într-un comunicat în care şi-au exprimat recunoştinţa faţă de toţi cei care l-au susţinut.

Citeşte şi: Simona Halep şi-a aflat suspendarea pentru dopaj. Anunţul făcut de președintele Federaţiei Române de Tenis