Motorină la suprapreţ și canalizare în cimitir. Cum se întrec instituțiile publice în achiziții

Compania Naţională de Drumuri cumpără motorină cu un leu pe litru peste preţul pieţei, iar ADP Piteşti investeşte 100.000 de euro în canalizarea unui cimitir.

RomaniaTV.net
29 dec. 2011, 17:56
Motorină la suprapreţ și canalizare în cimitir. Cum se întrec instituțiile publice în achiziții

Instituţiile publice se întrec în achiziţii pe ultima sută de metri. Şi nu pe bani puţini! Nu pare să se uite nimeni la preţ, aşa că se cumpără chiar şi cu 25 la sută mai scump decât ofertele de pe piaţă. Fie că e vorba de servicii sau de bunuri, instituţiile statului au lansat licitaţii pentru achiziţii chiar şi cu câteva zile înainte de Crăciun.

De exemplu, Compania Naţională de Drumuri vrea să cumpere 200 de tone de motorină, preţul afişat fiind de 1,5 milioane de lei, cu tot cu TVA. Asta înseamnă că instituţia va plăti mai bine de 7 lei pe litru, în condiţiile în care la pompă, acelaşi tip de motorină nu costă mai mult de 6 lei.

În Piteşti, Administratia Domeniului Public are în plan pentru anul viitor o investiţie de peste 100 de mii de euro pentru… lumea cealaltă, adică pentru canalizare în cimitirul Sfântul Gheorghe. Totodată, Direcţia de Taxe şi Impozite din sectorul 3 al Capitalei va cheltui aproape 150 de mii de euro pentru evaluarea clădirilor executate de la rău platnici, pe care intenţionează să le scoată la vânzare.