Motorul de căutare Bing al Microsoft, blocat în China. Google şi WhatsApp erau deja blocate

Publicat: Joi, 24 Ianuarie 2019 16:04 // Actualizat: Joi, 24 Ianuarie 2019 16:04 // Sursa: romaniatv.net

Motorul de căutare Bing al Microsoft a fost blocat în China, scrie Variety, astfel, cea mai mare populaţie utilizatoare de internet din lume nu mai are acces la niciun motor de căutare străin cunoscut.

Foto: searchengineland.com

Bing a fost operaţional în China pentru că a ales să respecte cererile stricte ale cenzorilor din ţara asiatică, scrie news.ro. Miercuri, însă, utilizatorii au început să raporteze faptul că nu au putut accesa site-ul.

„Am confirmat că Bing este inaccesibil în China, în prezent, şi suntem implicaţi să determinăm următorii paşi", a declarat pentru Variety un purtător de cuvânt al Microsoft de la Beijing.

Citeşte şi China "curăţă" Everestul de trupurile neînsufleţite ale alpiniştilor

Joi, Bing era disponibil necorespunzător anumitor utilizatori şi nu a fost făcut încă un anunţ oficial privind blocarea lui - dacă este acţiunea guvernului sau dacă aceasta este permanentă.

The Financial Times a scris, citând două surse anonime, că blocajul a fost ordonat de guvernul chinez. Cyberspace Administration din China nu a comentat.

Bing este cel mai recent serviciu tehnologic american blocat în China, după serviciul de mesaje WhatsApp ce aparţine de Facebook, închis în 2017.

Motorul de căutare Google s-a retras din China în 2010, în principal de teama cenzurii şi a atacurilor cibernetice. Se pare că singurele motoare de căutare în limba engleză disponibile acum în China sunt unele obscure precum Gibiru şi Yandex, care aparţine de Rusia.

Bing nu era foarte popular, totuşi, în rândul chinezilor, având o cotă de piaţă de 2%, potrivit cifrelor pentru luna decembrie.

În ultimul an, a crescut controlul guvernului asupra internetului în China la un nivel fără precedent, cenzorii eliminând orice conţinut ce părea să ameninţe Partidul Comunist aflat la putere. Autorităţile au şters aproximativ 6 milioane de postări online şi 26.000 de „site-uri ilegale" în 2018, potrivit unui raport publicat de agenţia de presă Xinhua la începutul lunii ianuarie a acestui an.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bing bing blocat in china bing china China motor de căutare
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H