Mouratoglou rupe tăcerea! Dezvăluirile care explică totul despre Simona Halep

Patrick Mouratoglou (52 de ani), antrenorul Simonei Halep (30 de ani, 9 WTA), cea care a anunțat pe 12 septembrie 2022 că s-a operat la nas, a dezvăluit cum decurge colaborarea cu sportiva româncă, dar a vorbit şi despre problemele pe care le-a întâmpinat la începutul colaborării cu multipla campioană de Grand Slam.

23 sept. 2022, 18:57
Mouratoglou rupe tăcerea! Dezvăluirile care explică totul despre Simona Halep

Simona Halep a renunţat la colaborările cu oamenii pe care îi avea în staff înaintea cooptării lui Mouratoglou, printre care s-au aflat fosta mare tenismenă Virginia Ruzici şi preparatorul fizic Theo Cercel, chiar dacă aceştia i-au fost alături aproape tot timpul carierei.

Simona a vorbit despre aceste schimbări, declarând că are încredere deplină în Muratoglu, astfel încât a hotîrât să meargă în totalitate pe strategia noului său antrenor.

La rândul său, Patrick Mouratoglou a dezvăluit că românca era foarte stresată, iar primul pas a fost să identifice elementele care cauzau această stare și să le elimine.

„A trebuit să fac schimbări mari, dar să continue să câștige. Simona a pierdut în turul doi la Roma și în turul doi la Roland Garros! Erau semne foarte rele. Mi-am spus că nu fac lucrurile bine. Dar nu toate lucrurile erau rele, așa că le-am păstrat pe cele bune.

A urmat atacul de panică, iar stresul o ‘omora!’. Chiar dacă progresa pe o parte, stresul îi afecta rezultatele. A trebuit să micșorez stresul și să îmi adaptez strategia. Despre asta e vorba. Rezultate îți dau un feedback. Trebuie să iei acel feedback și să îți adaptezi strategia, în fiecare zi ai oportunitatea să îți adaptezi strategia! Încrederea dintre jucătoare și antrenor este elementul cheie al acestui sport”, a spus Mouratoglou la Brainz Podcast, conform ProSport.

Citeşte şi: AUR pentru România la Mondialele de canotaj! Ionela Cozmiuc a câştigat finala de schif simplu, categorie uşoară

Patrick a mărturisit că obiectul principal a fost să îi câștige încrederea Simonei și a reușit acest lucru cu brio.

„În primul rând trebuie să înveți totul despre jucătoare, dar în același timp să creezi o relație în care ea să aibă încredere 100% în tine. Dacă nu are încredere 100% în tine, colaborarea nu va merge. Mai bine să dai un sfat greșit unei jucătoare care are încredere 100% în tine, decât un sfat bun uneia care are încredere doar 50%. Primul pas este să construiești acea relație în care jucătoare are încredere 100% în tine. Este cea mai puternică unealtă, pentru că ea va fi dedicată total proiectului și va crede ceea ce spui.

În acel moment, echipa devine foarte puternică. Deci trebuie în primul rând să citești jucătoarea, apoi să construiești strategia. Mereu trebuie să faci ajustări. După Roland Garros, am spus: ‘Uite, am avut câteva victorii bune, dar ne lipsește asta și asta! Trebuie să ne concentrăm pe aceste lucruri!’. Apoi a ajuns în semifinale la Wimbledon și a câștigat un turneu Masters 1000. E o confirmare că lucrurile au fost făcute bine. Deci trebuie să menții o relație cu jucătoarea în care ea să aibă încredere în întregul proces de antrenament”, a încheiat antrenorul Simonei Halep.

Citeşte şi: FINLANDA- ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Antena 1. Ultima şansă pentru tricolorii lui Iordănescu!