FINLANDA- ROMANIA 1-1, tricolorii rămân pe ultimul loc în grupă

România a remizat cu Finlanda, scor 1-1, în penultima etapă a grupelor Ligii Naţiunilor. Rezultatul celuilalt meci din grupa tricolorilor şi clasamentul

23 sept. 2022, 23:44

FINLANDA- ROMANIA 1-1. Reprezentativa României a remizat, vineri seară, în deplasare, scor 1-1, cu selecţionata Finlandei, în penultima etapă a grupelor Ligii Naţiunilor. În celălalt meci din grupă, Bosnia şi Herţegovina a învins cu 1-0 Muntenegru. Echipa României ocupă în continuare ultimul loc în clasamentul grupei.

La Helsinki, Finlanda a deschis scorul prin Pukki, în minutul 12. Pentru România a marcat Florin Tănase ’52.

Partida a fost arbitrată de spaniolul Carlos del Cerro Grande, ajutat de conaţionalii săi Raúl Cabañero şi Guadalupe Porras, iar cel de-al patrulea oficial a fost Guillermo Cuadra, tot din Spania.

Tot vineri, Bosnia şi Herţegovina a învins cu 1-0 Muntenegru. A marcat Demirovic, în minutul 45+1.

În Liga B, Grupa 3, România este pe ultimul loc, cu 4 puncte obţinute în cinci meciuri. Lider este Bosnia, cu 11 puncte, pe locul doi este Muntenegru – 7 puncte şi pe trei se află Finlanda – 5 puncte.

Ultima etapă a grupei 3 va avea loc luni, 26 septembrie: România – Bosnia, Muntenegru – Finlanda. Ambele partide sunt programate la ora 21.45.

La finalul etapei de luni, câştigătoarea grupei va promova în Liga A şi echipa de pe locul 4 va retrograda în Liga C.

Fostul internaţional Adrian Mutu a afirmat, vineri seară, că per ansamablu meciul României cu Finlanda a fost unul bun, însă el a precizat că tricolorii au intrat timoraţi, ceea ce reprezintă o problemă.
“O impresie mai bună decât în ultimele meciuri ale naţionalei. În seara asta cred că meritam victoria, am avut mai multe ocazii. Puteam şi să pierdem pe final. Dar per ansamblu cred că am făcut un meci bun. Am intrat timoraţi şi asta e şi o problemă a noastră. Această victorie era foarte importantă.

Este foarte greu, din ce în ce mai greu. Nu reuşim să ne impunem împotriva unor astfel de naţionale… din păcate viitorul nu sună prea bine şi ne va fi tot mai greu să obţinem o calificare la un turneu final. Poate puteam risca mai mult pe final”, a spus Mutu la Antena 1, potrivit as.ro.

El a precizat că selecţionerul Edward Iordănescu nu trece printr-un moment bun, cu siguranţă. “E un moment delicat. Nici nu cred că e învăţat cu astfel de momente. E important şi ce vrea FRF, să tot schimbăm antrenorii pe bandă rulantă nu cred că este benefic. Jucătorii sunt aceiaşi. Poate trebuie să îi dăm încredere lui Edi, dar depinde ce motivaţie are şi el. Cu siguranţă nu e un moment plăcut. Cred că FRF nu este fericită cu astfel de rezultate, presiunea este foarte mare, dar trebuie să construim şi să avem răbdare”, a adăugat Mutu.

FINLANDA- ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Antena 1. Naţionala României joacă, astăzi, la Helsinki, cu reprezentativa Finlandei, în penultimul meci din Liga Naţiunilor. Meciul va avea loc de la ora 21.45, live pe Romaniatv.net.

Pentru partida de la Helsinki, selecţionerul Edward Iordănescu a convocat 27 de jucători. Convocat iniţial, căpitanul Vlad Chiricheş s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Bogdan Mitrea de la Sepsi OSK.

FINLANDA- ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Antena 1.

Partida, transmisă de Antena 1, va fi condusă la centru de Carlos del Cerro Grande, un arbitru spaniol de 46 de ani. Acesta va fi ajutat de conaţionalii săi Raúl Cabañero şi Guadalupe Porras, iar cel de-al patrulea oficial este Guillermo Cuadra, tot din Spania.

În Liga B, Grupa 3, România este pe ultimul loc, cu 3 puncte din patru meciuri. Tot vineri se mai joacă meciul Bosnia/Herţegovina – Muntenegru. În ultimul meci din această ediţie, România va întâlni, luni, de la ora 21.45, pe stadionul Giuleşti, echipa Bosniei/Herţegovina.

FINLANDA- ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Antena 1. România va evolua în echipamentul albastru, în timp ce Finlanda va juca în echipament alb la meciul de vineri seară, din Liga Naţiunilor, de la Helsinki, informează frf.ro.

Organizatorii partidei estimează că la meciul din această seară de pe stadionul Olimpic din Helsinki vor asista aproximativ 20.000 de spectatori (din 32.000 – capacitatea maximă).

Peste 100 de fani tricolori şi-au cumpărat bilet în sectorul rezervat galeriei oaspete, însă în tribune sunt aşteptaţi şi alţi români care locuiesc în regiune.

Partida de la Helsinki este penultima susţinută de România în Liga Naţiunilor, „tricolorii” fiind pe locul 4 în grupă, cu 3 puncte.

EURO 2024 România, cel mai probabil în urna a treia la tragerea la sorţi. Rusia nu participă!
FINLANDA- ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Antena 1. Edward Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale a României, a declarat joi, în conferinţa de presă ţinută înainte de meciul Finlanda – România, că tricolorii sunt în stare să demonstreze şi pe teren că rezultatele din vară au fost un accident favorizat de neşansă.

”Pentru mine istoricul şi statistica au rolul lor, dar ştim că atunci când intri pe teren, nimic nu îţi garantează un rezultat pozitiv. Din punctul meu de vedere, în iunie dezamăgirea personală a fost una mare, dar încrederea si aşteptările rămân la fel de mari si am argumente: în primul rând, sunt sigur că în iunie nu ne-am arătat potenţialul maxim, mai mult decât atât pot să spun că am avut şi neşansă, atât în afara terenului – am avut probleme cu mulţi jucători, dar şi în jocuri. Îmi doresc ca suporterii să vadă o altă naţională, cu mai multă determinare, cu mai multă ambiţie şi mai mult orgoliu. Îmi doresc consolidarea unei echipe naţionale care să aibe şansa reală pentru calificare la Campionatul European. Sunt la a treia acţiune cu echipa naţională şi am, în linii mari, un tablou complet asupra situaţiei. Am simţit că jucătorii încep să înţeleagă şi să-şi însuşească din dorinţele noastre, lucrurile pe care eu le doresc de la echipă – mental, tactic. Mai rămâne ca acest lucru ei să îl demonstreze şi pe teren şi trebuie să începem să arătăm ca o echipă care are aspiraţii cu şanse reale de calificare la turneul final. Trebuie să arătăm bine şi să schimbăm imaginea şi impresia lăsată în luna iunie. Aştept ca mâine să ne sacrificăm pentru rezultat!”, a spus Iordănescu.

El a precizaat că are aşteptări mari de la jucătorii care ajung la prima reprezentativă. „Observaţi că sunt convocaţi mulţi jucători care au format nucleul echipei naţionale sub 21 de ani sau la echipele mai mici ca vârstă. Faptul că sunt comentarii despre anumiţi jucători, vor fi mereu. Sunt lucruri fireşti. Pot să vă spun că toţi aceşti jucători care lipsesc au porţile deschise la echipa naţională. Florinel Coman este un jucător care poate ajuta România, este un jucător care vine după o perioadă foarte grea şi pe care îl cunosc foarte bine. Este o mână întinsă din partea mea către Florinel Coman. Aşteptarea mea este una mare. Am întins o mână şi în cel mai scurt timp el trebuie să dea duă mâini pentru echipa naţională. Are nevoie de acest impuls. Pentru mine jucătorii care ajung la echipa naţională sunt jucătorii cei mai buni ai României şi aşteptările mele sunt mari.

Simona Halep l-a uitat deja pe Toni Iuruc. Cu cine a fost surprinsă la o terasă din Capitală FOTO
Este o problemă că avem mulţi jucători în străinătate şi care evoluează în ligile inferioare. Unii au probleme şi acolo să se impună şi asta nu-mi dă pace. Şi asta este una din problemele cele mai mari ale naţionalei.

Despre grupă şi calificare, teoretic, în momentul de faţă avem şanse şi la locul 1. Doresc puncte, dar vreau ca atunci când tragem linie să rămânem cu speranţă.Este lucrul pe care toţi suporterii naţionalei îl aşteaptă”, a declarat Edward Iordănescu

FINLANDA- ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Antena 1. Stanciu va evolua cu numărul 10 la meciul cu Finlanda, Cordea cu 23; Numerele „tricolorilor”

Mijlocaşul Nicolae Stanciu va evolua cu numărul 10 la meciul României cu Finlanda, din această seară, din Liga Naţiunilor, informează frf.ro.

Numerele alese de cei 23 de jucători reţinuţi în lot pentru acest meci:

1. Ionuţ Radu • 2. Andrei Raţiu • 3. Bogdan Mitrea • 4. Cristian Manea • 5. Ionuţ Nedelcearu • 6. Tudor Băluţă • 7. Denis Alibec • 8. Alexandru Cicâldău • 9. George Puşcaş • 10. Nicolae Stanciu • 11. Nicuşor Bancu • 12. Horaţiu Moldovan • 13. Deian Sorescu • 14. Marius Marin • 15. Darius Olaru • 16. Ştefan Târnovanu • 17. Adrian Rus • 18. Răzvan Marin • 19. Florin Tănase • 20. Dennis Man • 21. Denis Drăguş • 22. Mario Camora • 23. Andrei Cordea.

Andrei Burcă este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Partida se va disputa de la ora 21.45, la Helsinki, şi va fi transmisă de Antena 1.