„Movember” în Marea Britanie: Big Ben şi-a lăsat mustaţă, în lupta împotriva cancerului de prostată

Întreaga lună noiembrie este consacrată, în Marea Britanie, evenimentului de caritate numit "Movember", ce urmăreşte să atragă atenţia asupra cancerului de prostată, din cauza căruia, în această ţară, un bărbat este identificat cu această boală la fiecare 15 minute. 

RomaniaTV.net
01 nov. 2012, 20:15
„Movember” în Marea Britanie: Big Ben şi-a lăsat mustaţă, în lupta împotriva cancerului de prostată

La mişcarea „Movember” sunt aşteptaţi să participe peste o jumătate de milion de persoane, membre ale societăţilor de caritate care strâng fonduri pentru lupta împotriva cancerului de prostată şi testicul, precum şi de promovare sănătăţii bărbatului.

Emblema Londrei, faimosul Big Ben s-a alăturat şi el campaniei, „lăsându-şi” simbolic o mustaţă bleu, care i-a crescut peste noapte.

Cercetătorii au atras atenţia asupra ravagiilor pe care el face cancerul de testicular şi cel de prostată. Potrivit unui sondaj recent, în Marea Britanie, un bărbat este identificat cu cancer de prostată la fiecare 15 minute, ceea ce înseamnă unul din nouă bărbaţi şi un bărbat moare în fiecare ore de această boală.

De asemenea, cercetătorii au aflat că bărbaţii britanici ignoră, în majoritate, această boală şi nu acţionează decât atunci când este prea târziu. Dintr-un eşantion de 1.300 de bărbaţi studiat, 69% dintre ei nu ştiu ce înseamnă această boală, iar 31% nu ştiu cum ar putea fi identificată. Nu în ultimul rând, 2% dintre bărbaţii britanici sunt dispuşi să discute cu prietenii lor despre problemeel lor de sănătate, în general.