Mr. Laurenţiu Cazan, coordonatorul jandarmilor: Avem o singură armă dispărută, a colegei noastre

Maiorul Laurenţiu Cazan, care a coordonat acţiunea jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, spune că există o singură armă dispărută, un pistol pe care îl avea în dotare femeia jandarm lovită în timpul mitingului.

RomaniaTV.net
16 aug. 2018, 12:04
Mr. Laurenţiu Cazan, coordonatorul jandarmilor: Avem o singură armă dispărută, a colegei noastre

„Avem o singură armă dispărută. Este un pistol care este în dotarea Jandarmeriei. (…) Colega noastră îl avea în dotare”, a declarat joi, la TVR 1, Cazan.

El a afirmat că discuţia în cazul femeii jandarm a fost dusă „pe o pistă greşită”.

„Din punctul meu de vedere, discuţia s-a dus pe o pistă greşită. (…) Eu, personal, şi noi, în general, ne bucurăm că acea jandarmeriţă n-a avut răni foarte grave, n-a avut mult de suferit, deci este un lucru îmbucurător pentru noi. Nimeni nu este trist că acea colegă a noastră nu a avut răni mai grave. (…) Şansa (…) ei a fost că a fost echipată cu toate mijloacele de protecţie individuale la acel moment. (…) Pur şi simplu m-a speriat acest eveniment, pentru că sunt om, am şi eu familie, am copii şi m-a speriat efectiv acest incident”, a spus Laurenţiu Cazan.

El a subliniat că sunt „de condamnat” violenţele asupra femeii jandarm şi a colegului ei.

„Făceau parte din rezerva de intervenţie care a fost trimisă în sprijin spre Titulescu, în sprijinul celor de la Poliţie. (…) Au fost violenţe de la momentul în care ei au plecat din acea zonă, unde aveam noi dispozitivul. Am vorbit personal cu ei, am fost la spital. (…) Colega noastră nu-şi mai aduce aminte de ce la un moment dat a căzut (…), nu ştie dacă a fost lovită sau pur şi simplu s-a împiedicat. (…) Ei au fost loviţi în mod direct, ea s-a dezechilibrat, a căzut pur şi simplu, el s-a dus să o ridice. (…) Aveau comandantul lor. (…) Ei au făcut nişte binoame, pur şi simplu se apărau unul pe celălalt. (…) În momentul în care asupra lor se aruncau cu fel şi fel de obiecte, era foarte greu să observe, la momentul respectiv, că cineva din dispozitivul acela a fost atacat într-un asemenea mod atât de brutal de către cei prezenţi la faţa locului”, a mai afirmat Cazan.

Citeşte şi: Mr. Laurenţiu Cazan, coordonatorul jandarmilor: Nimeni nu a acţionat acolo fără ordinul meu. Nu am ce să-mi reproşez