MRU: Calitatea mea de membru supleant al UTC rezultă din vina de a fi fost premiant

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu afirmă că poziţia sa de membru supleant al comitetului UTC, ocupată în perioada liceului, rezultă din "vina" de a fi fost premiant, într-o perioadă în care fiecare liceu era interesat să îşi promoveze în structuri politice tinerii cu aptitudini profesionale.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 20:37
MRU: Calitatea mea de membru supleant al UTC rezultă din vina de a fi fost premiant

„Nimeni nu te întreba dacă eşti sau nu eşti, supleant însemna că ţii locul cuiva. Vot, dacă exista vreodată cumva vreun vot, era o chestiune strict consultativă, pur formală. Dar am avut, probabil, nenorocul de a fi premiant în toţi aceşti ani, fost olimpic şi olimpic internaţional, ceea ce până la urmă se răzbună într-o asemenea chestiune: fiecare liceu era interesat să-şi promoveze tinerii care aveau oarecare aptitudini profesionale, la nivelul anilor de adolescenţă, în structuri politice care, de fapt, reprezentau mai curând şcoala şi numele ei şi nu neapărat personalitatea elevului. Dacă este o vină în a fi premiant şi a ajunge într-o asmenea situaţie, atunci, evident, sunt la rându-mi vonovat. La 16 ani discutăm, deci, de o vină în cazul acesta”, a spus Ungureanu, la postul public de televiziune.

El a precizat că nu a fost membru al Partidului Comunist, iar activitatea politcă în UTC a durat până la vârsta de 18 ani, după care „s-a topit” odată cu maturitatea.