MRU, despre achiziţiile de lux: Lista este ceea ce a considerat RA-APPS să comande pentru protocol

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu susţine că lista cu achiziţiile făcute în timpul guvernării sale şi prezentată în presă nu reprezintă cheltuielile sale şi nici nu a fost o cerere a sa, "ci ceea ce a considerat RA-APPS că trebuie să comande pentru acoperirea activităţilor de protocol".

RomaniaTV.net
19 sept. 2012, 16:33
MRU, despre achiziţiile de lux: Lista este ceea ce a considerat RA-APPS să comande pentru protocol

„Oriunde în lume, un şef de guvern are alocat un buget pentru cheltuieli specifice. Suma vehiculată nu reprezintă cheltuielile personale ale primului ministru, ci cheltuieli de protocol cerute de activitatea de reprezentare la nivelul Palatului Victoria şi mă refer aici la toate activităţile echipei mele, incluzând primirea delegaţiilor oficiale din străinătate, a delegaţilor oficiali de înalt nivel, şedinţa de guvern comună România – Moldova etc. Lista prezentată nu reprezintă o cerere a primului ministru ca persoană, ci ceea ce a considerat RA-APPS că trebuie să comande pentru acoperirea activităţilor de protocol„, precizează Mihai Răzvan Ungureanu într-un comunicat de presă.

MRU acuză faptul că este „atacat într-o perioadă de plină coagulare a dreptei”, la scurt timp după ce a fost ales preşedinte al partidului FORŢA CIVICĂ şi după semnarea protocolului Alianţei România Dreaptă.

„Toate aceste eforturi ale noastre de a ne constitui într-un adevarat pol de centru-drepata stârnesc îngrijorare în rândul stângii socialiste, care, iată, contraatacă aşa cum ştie mai bine. Acest atac la persoană nu face decât să ne aducă aminte cât de jos a ajuns nivelul discursului public şi al acţiunii politice în România.  Subliniez încă odată că sunt adeptul transparenţei totale şi al eficientizării cheltuirii banului public, aşa cum am arătat-o de altfel în exercitarea mandatului meu de premier. Reamintesc că în calitate de prim ministru am cerut tuturor ministerelor să afişeze transparent pe site cheltuielile pe care le efectuează. Acest lucru vine dintr-o preocupare reală pentru cheltuirea cu responsabilitate a banului public. În acest sens, dat fiind interesul public pentru informaţiile legate de cheltuielile de protocol, cer guvernului actual să-şi facă publice aceste cheltuieli. Îl asigur pe domnul Prim Ministru că nu îmi voi pierde buna-credinţă într-atât încât să le consider ca fiind cheltuielile sale personale”, spune MRU.

În timpul mandatului lui Mihai Răzvan Ungureanu, Guvernul a făcut achiziţii de nu mai puţin de 10 milioane de lei, constând în produse scumpe, de la băuturi şi mâncare până la creme şi parfumuri.  România TV şi jurnalul.ro au prezentat liste cu produsele de lux achiziţionate, pe care se regăsesc Whiskey Lagavulin de 1.718 lei/sticla, vită de Kobe (Japonia) – 3.500 lei/kg, dar şi parfumuri gen Givenchy sau Giorgio Armani, precum şi tot felul de creme.