MRU, despre candidatul unic al dreptei: Nu există orgoliu de nedepăşit pentru atingerea acestui obiectiv

Preşedintele Forţei Civice (FC), Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat miercuri că este dispus să facă "absolut" orice sacrificiu pentru a genera atmosfera capabilă să construiască uniunea forţelor de centru-dreapta.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 14:30
MRU, despre candidatul unic al dreptei: Nu există orgoliu de nedepăşit pentru atingerea acestui obiectiv

„Nu există sacrificiu personal în condiţiile în care gândim vizionar pentru România. Ceea ce ne interesează este să ajungem la posibilitatea de a oferi României un preşedinte care să fie în acelaşi timp reprezentativ, credibil, bun european, care să cunoască instituţiile statului şi care să ştie perfect care-i sunt atribuţiile constituţionale, să se plieze pe ele. Mi-ar plăcea să văd un preşedinte dintr-o generaţie mai tânără, cu o biografie nepătată şi capabil să-i reprezinte pe toţi cetăţenii României, indiferent de limba maternă pe care aceştia o vorbesc”, a precizat liderul FC într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că nu există orgoliu care să nu poată fi depăşit pentru atingerea acestui obiectiv. „Eu mă pun la dispoziţia acestei construcţii în care cred, aşa cum am afirmat-o în numeroase rânduri”, a mai precizat Ungureanu.

Preşedintele FC a spus că acum este preocupat de unirea forţelor de dreapta, deziderat despre care spune că este absolut necesar pentru o victorie în alegerile din toamnă.

„14 plus 12 plus 10, calculul aritmetic al procentajelor, ne arată că este posibil, în cazul în care suntem cu toţii în jurul mesei, reuniţi în acelaşi efort comun. Acele zece procente fac diferenţa şi trebuie reţinut faptul că niciun vot nu trebuie aruncat la coş. Nu putem dispreţui opţiunea electorală, iar mesajul meu este identic: 14 plus 12 plus 10 dă suma 36, care garantează o competiţie în urma căreia candidatul forţelor de dreapta poate deveni preşedinte”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Cât priveşte o posibilă fuziune a forţelor de centru-dreapta, el a spus că este greu de imaginat în răstimpul care a rămas până la alegerile prezidenţiale, din motive de ordin tehnic şi juridic.

„Alianţa electorală se închide foarte simplu, la autoritatea judecătorească, o fuziune presupune discuţii foarte lungi, până când programele se adaptează, până când ţintele strategice se suprapun. Dar putem gândi în aceşti termeni, primul pas este să avem mentalitatea formării unui partid de centru-dreapta”, a menţionat Ungureanu.

Referitor la UDMR, Ungureanu a arătat că aceasta face parte, deocamdată, din arcul puterii, dar şi-a exprimat speranţa că „se va adăuga” forţelor de dreapta.