MRU, despre prezidenţiale: „Cu un candidat ca Antonescu, nu vi s-ar părea normal să candidaţi?”

Preşedintele Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, care a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Deva, dacă va candida la alegerile prezidenţiale, a răspuns: "Dacă l-aţi avea candidat al USL pe Crin Antonescu, nu vi s-ar părea normal să candidaţi şi dumneavoastră?".

RomaniaTV.net
23 feb. 2013, 18:53
MRU, despre prezidenţiale: „Cu un candidat ca Antonescu, nu vi s-ar părea normal să candidaţi?”

Ungureanu a fost întrebat, sâmbătă, la Deva, dacă va candida la alegerile prezidenţiale, şi a răspuns: „Eu am să vă răspund cu următoarea întrebare: dacă l-aţi avea candidat, şi este cel puţin până în momentul de faţă, al USL pe Crin Antonescu nu vi s-ar părea normal să candidaţi şi dumneavoastră?”.

Citeşte şi Antonescu: Dacă NU câştig prezidenţialele în 2014 mă RETRAG din conducerea PNL

Liderul Forţa Civică l-a atacat dur pe preşedintele PNL Crin Antonescu acuzându-l că este un „lider obtuz”, care a câştigat alegerile „aritmetic, alături de socialişti”, compromiţând absolut partidul în fruntea căruia se află”.

„Din păcate, în PNL se petrec două chestiuni. Supremaţia absolută a unui lider obtuz, ceea ce este pentru mine de mare mirare, şi care se consideră îndreptăţit la postura de lider maximum pentru faptul că ar fi câştigat alături de socialişti alegerile. Da, alături de socialişti aritmetic a câştigat alegerile. Cum? Compomiţând absolut partidul în fruntea căruia se află. Şi atunci eu îmi pun întrebarea: nu e un preţ prea mare pe care îl plăteşte un partid altădată, şi subliniez altădată dedicat modernizării, europenizării, reformei statului în România? Nu e un preţ prea mare să ai în fruntea unui partid un om care este capabil să compromită orice pentru a-şi îndeplini o obsesie? Nevoie de a deveni, nevoia sa personală de a deveni preşedinte al României”, a declarat Ungureanu.

În opinia liderului Forţei Civice, au mai fost „asemenea personaje în istoria post-decembristă” a României şi „s-au transformat în notele de subsol ale istoriei României”

„Mi se pare că e un preţ mult prea mare pe care îl plăteşte un partid care altădată, nu astăzi, era promotor al modernizării şi europenizării României. Mă uit cu tristeţe la ce văd în PNL”, a mai declarat Ungureanu.

SONDAJ: Crin Antonescu, favorit în cursa prezidenţialelor. Vezi cum este cotat la şefia PNL