MRU face ACHIZIŢII DE LUX de când e iar şef. Ungureanu a comandat 25 de autoturisme de teren pentru spioni

Oamenii lui Mihai Răzvan Ungureanu de la SIE, dar și foștii săi colegi din Senat fac achiziții de lux. Abia instalat în fruntea Serviciului de Informaţii Externe, MRU a semnat pentru cumpărarea unor mașini noi, de lux, pentru angajați. În plină vacanță parlamentară, și senatorii au ieșit la cumpărături și sunt gata să dea peste un milion de euro pe mai multe mașini de teren.

22 iul. 2015, 07:59
MRU face ACHIZIŢII DE LUX de când e iar şef. Ungureanu a comandat 25 de autoturisme de teren pentru spioni

Abia instalat la şefia Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu a dat comandă de 25 de autoturisme de teren, pentru care este gata să plătească suma de 1,3 milioane lei fără TVA.

Potrivit unui anunţ postat pe SEAP, furnizarea maşinilor se va face prin programul Rabla, iar cerinţele tehnice sunt următoarele: capacitate cilindrică 1,5 cm3, diesel, normă de poluare Euro5, putere minim 80kW, cutie de viteze manuală 6+1 trepte, tracţiune integrală, consum maxim 5,5 litri/100 km, computer de bord, tapiţerie din piele naturală/ecologică; asigurarea în post garanţie de service, piese de schimb şi consumabile, pentru o perioadă de minim 10 ani de la semnarea contractului de achiziţie; garanţie pentru autovehicul minim 36 luni sau 100.000 km.

Potrivit romaniacurata.ro, parlamentarii vor şi ei maşini noi: 4X4, culoarea negru metalizat

Senatorii par să se fi plictisit de maşinile pe care le au în dotare şi vor acum maşini performante, mai ales că la anul trebuie să meargă în campanie electorală, ceea ce presupune efectuarea de lungi drumuri în teritoriu.

Vezi şi: Petrecere mare la Arad cu invitaţi de seamă din PNL. Cheful, dat în onoarea lui MRU, noul şef SIE

Senatul a lansat de curând o licitaţie publică privind achiziţionarea a 61 de autoturisme, prin programul Rabla, valoarea estimată a contractului fiind de 4,6 milioane lei cu TVA. Justificarea oferită de Senat este că o parte din maşinile aflate în dotarea instituţiei sunt uzate şi trebuiesc casate.

Parlamentarii au însă şi pretenţii cum să arate noile maşini: culoare negru metalizat, să aibă minimum 5 locuri şi tracţiune integrală 4×4.