MRU o contrazice pe Macovei: „Traseismul este o falsă problemă”

Contre între partenerii din nou creata Alianţa România Dreaptă (ARD). După ce Monica Macovei a declarat că traseiştii nu au ce căuta pe listele de candidaţi la parlamentare, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, lider al partidului Forţa Civică, o contrazice şi spune că "traseismul este o falsă problemă".

RomaniaTV.net
17 sept. 2012, 14:08
MRU o contrazice pe Macovei: „Traseismul este o falsă problemă”

„Traseismul comportă definiţii multiple şi nu cred că acest subiect reprezintă cea mai stringentă problemă de dinaintea alegerilor parlamentare.(…) În acest orizont, „traseismul” chiar este o temă falsă, pe care o putem exploata pentru a ne submina propria construcţie politică„, a declarat fostul premier pentru România Liberă

Potrivit sursei citate, Ungureanu consideră că nu se poate vorbi despre traseism în cazul liderilor noului său partid, Marian Săniuţă, fost ministru de Interne în Guvernul Năstase, Ioan Bazac, fost ministru PSD al Sănătăţii, Ştefan Pirpiliu, ales deputat PDL, sau Dan Liga, pentru care Forţa Civică este al patrulea partid pe care îl alege, după PD, PRM, PC şi iar PDL.

MRU spune că definiţia traseismului trebuie să ia în calcul „profitul” pe care îl obţine cel care schimbă partidul, iar din acest punct de vedere cei care ar veni într-un partid nou mai degrabă riscă decât câştigă. 

Surse apropiate negocierilor au declarat pentru Hotnews.ro că există tensiuni în interiorul Alianţei pe tema candidaturilor. Potrivit surselor citate, Ungureanu doreşte să impună candidatura la parlamentare a foştilor pedelişti Ştefan Pirpiliu şi Dănuţ Liga care în prezent sunt membrii în structura de conducere a Forţei Civice.

Vicepreşedintele Monica Macovei a anunţat Codul etic al Alianţei România Dreaptă  care are la bază criteriile de integritate. Potrivit lui Macovei, persoanele condamnate definitiv, arestate preventiv, trimise în judecată sau care au averi disproporţionate, care au încheiat contracte netransparente cu statul, au colaborat cu Securitatea, au trecut de la un partid la altul nu vor putea candida din partea ARD.