MRU: România putea aspira la portofoliul de comisar european pentru Justiţie

Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat vineri, la Poiana Braşov, unde are loc reuniunea Ligii Aleşilor Locali ai ACL, că este nemulţumit de felul în care s-a negociat portofoliul de comisar european, opinând că România ar fi putut aspira la mai mult, chiar la portofoliul Justiţiei.

RomaniaTV.net
05 sept. 2014, 16:43
MRU: România putea aspira la portofoliul de comisar european pentru Justiţie

„Ceva nu a funcţionat aici şi pun sub semnul întrebării, pe de o parte, modul în care s-a negociat acest portofoliu, nu mă refer la persoană, ci la portofoliu. În al doilea rând, sunt convins că disputa continuă dintre preşedinte şi premier ne face un cumplit rău, inclusiv pe chestiunea aceasta, pentru că au fost două forţe politice reprezentative care au tras în direcţii opuse şi am ajuns într-o situaţie, în opinia mea, cel puţin penibilă. România putea aspira la mai mult (…) Se puteau obţine portofolii care să aibă o încărcătură politică semnificativă în cazul în care nu am fi obţinut un portofoliu care să însemne fonduri europene sau susţinere financiară consistentă, iar unul dintre portofoliile puternice la care puteam aspira este cel pe Justiţie. Şi cred că aveam toate motivele să cerem acel portofoliu, avem succese remarcabile în ce priveşte activitatea DNA, activitatea DIICOT, reforma în curs a sistemului de justiţie din România (…)”, a afirmat Ungureanu, liderul Forţei Civice.

În opinia sa, asumat de România, acest portofoliu ar fi fost proba suplimentară că ţara noastră ‘păşeşte bine’.

„Eu nu pun o vină, dar pun o întrebare – cum s-a negociat de s-a ajuns la un portofoliu care nu are încărcătura politică meritată de al şaptelea stat membru ca mărime în Uniunea Europeană”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.