MS va achiziţiona echipamente CT şi RMN pentru mai multe spitale care nu au astfel de dispozitive

Publicat: Vineri, 05 Ianuarie 2018 18:20 // Actualizat: Vineri, 05 Ianuarie 2018 18:44 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Sănătăţii a anunţat că urmează să fie semnate contractele de achiziţie pentru 14 echipamente Computer Tomograf (CT) şi 24 aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN), care vor ajunge în spitalele unde nu există astfel de dispozitive, fondurile fiind împrumutate de Banca Mondială.

"Ministrul Sănătăţii va semna marţi, 9 ianuarie 2018, contractele pentru achiziţia unui număr de 14 echipamente Computer Tomograf (CT) şi 24 aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) cu care vor fi dotate mai multe spitale judeţene de urgenţă şi din Bucureşti (....) care nu deţin aceste echipamente", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, ministerul va mai achiziţiona şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN etc).

Fondurile pentru achiziţionarea acestor echipamente medicale au fost obţinute printr-un împrumut acordat de Banca Mondială şi este în valoare totală de 250 de milioane de euro.

"Pe lângă achiziţia de echipamente de imagistică, Acordul cu Banca Mondială mai prevede şi construcţia de secţii noi ATI şi UPU, Centre de mari arşi, blocuri operatorii şi reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialităţi, precum şi achiziţii de echipamente necesare în secţiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliaţie, imagistică, radioterapie şi screening afecţiuni oncologice", mai reiese din comunicatul instituţiei.

Citeşte şi Raed Arafat susţine că ar trebui simplificată procedura de ocupare a posturilor în sistemul medical

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H