MT: executorul lui Viorel Micula a cerut ridicarea popririi conturilor ROMATSA

Ministerul Transporturilor (MT) a anunțat, marți, că situația conturilor deținute de către Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA a revenit la normal după ce executorul lui Viorel Micula a depus cerere de ridicare a popririi. 

RomaniaTV.net
24 dec. 2019, 13:11
MT: executorul lui Viorel Micula a cerut ridicarea popririi conturilor ROMATSA

Premierul Ludovic Orban declarase vineri că Guvernul a decis să plătească suma pentru care există titlu executoriu în România, în urma procesului intentat statului român de fraţii Micula. Acest proces afectează activitatea ROMATSA. Marți, Ministerul Transporturilor anunță cererea de ridicare a popririi, făcută de către executorul lui Viorel Micula.

„În data de 23.12.2019 executorul care îl reprezintă pe Viorel Micula a depus la Eurocontrol cererea de ridicare a popririi instituite asupra ROMATSA”, se arată în comunicatul MT.

Avocaţii care îl reprezintă pe Viorel Micula au prezentat Tribunalului de Primă Instanţă flamand din Bruxelles dovada transmiterii către Eurocontrol a solicitării de ridicare a popririi, iar acest lucru a fost certificat în sala de judecată şi de avocaţii care reprezintă Eurocontrol. În consecință, judecătorii au dispus ridicarea popririi, urmând ca în zilele următoare să fie redactat și documentul aferent.

„Totodată, în urma discuţiilor, Eurocontrol  va vira astăzi către ROMATSA banii colectaţi prin poprire până la această dată”, se mai arată în comunicatul MT.

Vineri, premierul Ludovic Orban a relatat că, în 2013, ca urmare a sistării în 2004 de către guvernul Năstase a ajutorului de stat acordat către trei companii deţinute de fraţii Micula, Curtea Arbitrală a ICSID a luat decizia să oblige statul român să plătească 84 de milioane de dolari în 2013.

 

Citește și:

Fraţii Micula au blocat conturile Romatsa. Compania care dirijează zborurile în spaţiul aerian românesc riscă să rămână fără licenţă